Hur du tar en stickling från Bougainvillea

Hur du tar en stickling från Bougainvillea

Bougainvillea är en färgglad anläggning som producerar ett överflöd av blommar på våren och sommaren. Det är en populär landskapsarkitektur och krukväxt som kommer att växa utåt i en buske form, eller som kan tränas att växa uppåt i formen vinstockar. De är extremt lättskött och är sjukdomar och skadedjur resistenta. Förökning av bougainvillea görs bäst genom att odla sticklingar från befintliga anläggningar. Ta en stickling från ett bougainvillea innebär att hitta lämpligt tvärsnitt av anläggning som kommer att frodas på egen hand.

Instruktioner

•Vänta tills mitten av sommaren att ta Sticklingen.

•Kontrollera stjälkar av anläggningen och hitta en som är kortare än de andra och fortfarande gröna. Detta kallas softwood; Det är mer flexibelt än lövträ, som är äldre och mer fast.

•Använd skarp sekatörer att skära av en del av denna barrved i 45 graders vinkel. Sticklingen bör vara mellan 2 och 4 inches lång och det bör också ha två till tre par blad på den.

Tips & varningar

  • Bougainvillea sticklingar kan också tas i den sena hösten eller vintern när anläggningen är vilande. Dessa sticklingar kallas lövträ och bör vara mellan 12 och 24 inches lång.