Hur du ställer in ett telefonjack

Telefonlinje kan köras som direkt trådbunden telefon sladdar, daisy fastkedjade telefon sladdar eller en kombination av båda. De flesta hemtelefon ledningarna är daisy fastkedjade från ett telefonjack till nästa, vilket gör det nödvändigt att öppna varje telefonjack i huset för att kontrollera att kablarna har varit skarvas ihop om du installerar en andra telefonlinjen. Många elinstallatörer bara koppla in den huvudsakliga par sladdar: röd och grön för katt 3 (kategori 3 typ wire), blå randig vit och vit randig blå för katt 5 (kategori 5 typ wire). Resterande kablar i rutorna kan inte anslutas, att förhindra en andra rad från att arbeta.

Instruktioner

•Ta bort täcker av alla telefonuttag i hemmet. Kontrollera kablarna för att se om andra raden trådarna inte var ansluten i lådorna. Svarta och gula ledningarna är för den andra telefonlinjen, i jack, i cat 3 sladdar. Den orange randiga vit och vit randig orange är den andra telefonlinjen i cat 5 kablar.

•Anslut alla av samma färg ledningar tillsammans vid varje telefonjacket platser om det finns flera trådar i rutan och du försöker att ställa upp en rad 2. Använda gel mössa kontakterna eller wire nötter, att ansluta brown till brun, och gul till gul katt 3 kablar. Också ansluta vit randig orange till vit randig orange och orange randig vit orange randig vit. Som kommer att se till att kablarna för linje 2 kontinuerlig till vad jack du vill ställa in för antingen linje.

•Ställ upp ett telefonjack kör i cat 3 att arbeta med både linje 1 och linje 2 om du använder en telefon med flera linje kapacitet. Anslut den röda och gröna, linje 1, till rött och grönt i jack; Anslut svart och gul, linje 2, till svart och gult i jack.

•Ställ upp ett telefonjack kör i cat 5 fungerar med både linje 1 och linje 2 när du använder en telefon med flera linjer. Tråd blå med vita ränder på röda fast skruven och Anslut den blå randiga vita till grön fast skruven i uttaget för rad 1. Anslut den orange vit randig tråden på brun fast skruven och den vita orange randiga kabeln till gul fast skruven för den andra raden.

•Ställ upp ett uttag för endast 1 bana genom att ansluta den röda sladden till röda fast skruven i jack och gröna till grönt fast skruven i jack, katt 3 kablar. Anslut blå med en vit rand på röda fast skruven i jack och Anslut vita med blå ränder på grön fast skruven i jack, cat 5 kablar.

•Ställ upp ett telefonjack för linje 2 bara genom att ansluta den andra raden ledningar till de röda och gröna fast skruvarna i jack, svart till röd fast skruven och gul till grön fast skruven för katt 3. orange vit randig rött fast skruv, och vit orange randig grön fast skruv för katt 5. Med uttaget wired hitåt, kommer att koppla in en vanlig telefon ägna linje 2 till den

Tips & varningar

  • Cat 5 kablar har fyra par av trådarna. Vanlig telefon uttagen är endast kan använda två linjer, så det blir två extra par ledningar som du inte kommer att använda och du inte behöver skarva.