Hur du ställer in en trädgård damm

Hur du ställer in en trädgård damm

Några delar lägga lyx och lugn till en gård som en vatten trädgård. Lär dig hur du ställer in en trädgård damm att öka skönheten i ditt landskap och skapar en fridfull oas på din egen fastighet. Trädgårdsdammar kommer i alla former och storlekar och kan vara hem för vattenlevande växter och djur eller en bas för en fontän. De olika stegen i att skapa en attraktiv trädgård bevattnasärdrag som är enkla, men kräver manuellt arbete.

Instruktioner

•Lay en längd av rep eller trädgård slangen där du vill att trädgårdsdammen vara. Detta ger dig en riktlinje för den yttre kanten och sedan rep och slang är flexibel och inte permanent kan du justera efter behov. Idealiskt, välja en plats med åtminstone delvis solen och utan alltför många stora träd och buskar i närheten, rötter kunde göra gräva svårt.

•Dig hål för trädgårdsdammen till minst 2 fot djupt om du vill behålla fisk och andra akvatiska livet i dammen. Skapa en ytligare ände som är ca 1 fot djupt för positionering växter som näckrosor och flagga iris. Använd en pick axe vid behov att göra hålet. Skär några trädrötter väl tillbaka från sidorna eller i bottnen av hålet och packar smuts tillbaka över dem. Ta bort alla stenar.

•Lay ner ett tjockt lager av sand om nödvändigt för att jämna ut marken där ditt vatten trädgård liner kommer att vila. Om du använder en styv damm liner, sand kan också öste ner runt sidorna av liner att ge mer stabilitet och stöd.

•Lay trädgård damm liner i hålet, placera den ordentligt. En flexibel damm liner bör ha minst en fot överlappning på övre kanten av dammen. Säkra kanterna med tunga stenar eller marksten. Var noga med flexibla liners lägger platt mot alla sidor av hålet. Vik den på böjda kanter eller hörn som behövs för en snygg passform.

•Placera trädgård damm pumpar och filter i en tillgänglig del av dammen. Du kanske måste ta bort dem för rengöring från tid till annan, och du vill kunna nå dem lätt. Bifoga alla nödvändiga rör och slangar till intag och output portar. Detta beror till stor del på storleken på dammen och om du använder en fontän eller bubbelflaskan fastsättning. Följ tillverkarens anvisningar för varje tillbehör du tänker använda.

•Inköpt akvatiska växter och placera dem i dammen. Flytande växter kan enkelt läggas på linern på denna punkt. Krukväxter bör fastställas på lämpligt djup. Använda tegel eller flata stenar för att höja krukorna upp till nivån som krävs för maximal tillväxt och växters hälsa.

•Fyll dammen hela vägen med en trädgårdsslang, att se till att den flytande anläggningar upphov till ytan och är rätt sida upp. Anslut alla filter, fontäner, pumpar och lampor och vara säker på att de fungerar som de ska. Detta är också steget där du lägga till någon fisk.