Hur du ställer in en trä svarv verktyg vila

Hur du ställer in en trä svarv verktyg vila

En svarv snurrar en träbit i hög hastighet som ett handhållna verktyg tillämpas på trä för att klippa och forma det. Slipstödet är den plats som du anger verktyget när träet vänder. Med tanke på hastigheten och kraften av roterande trä, är slipstödet viktigt för att behålla kontrollen av Skärverktyget. Utan vila, skulle verktyget enkelt sparka tillbaka när det kom i kontakt med spinning trä. Ett bra verktyg för resten måste vara stark och helt stabil när träet vänder.

Instruktioner

•Montera trä kommer du att vända mellan Spindelhuset och dubbdockan. Dessa är de punkter som håller virket som det vänder. Tryck på ena änden av trä in i Spindelhuset pekar. Flytta dubbdockan längs svarv rälsen tills den dubbdocka punkten pressar in i den andra änden av trä. Dra åt spaken på dubbdockan.

•Flytta verktyget vila nära trä. Slipstödet är justerbar vertikalt och sidled, och det kan vändas i olika vinklar. För enkel spindel vrida, göra kanten av slipstödet parallellt med trä. Detta kan du köra verktyget längs kanten av slipstödet och skär längs hela längden av trä.

•Starta trä, som är fyrkantig, för hand för att se hur nära dess fyra hörn är slipstödet. Som trä visar, kommer att hörnen komma i kontakt med slipstödet om det har placerat för nära till trä.

•Dra turnscrews på verktyget vila när du har det så nära trä som möjligt utan att träffa någon av de fyra hörnen.

•Vrid på svarv och ta bort hörnen av trä med hjälp av en grov, tunga svarvning trycka ut. Virket kommer att snurra nedåt framför slipstödet. Som du tar Skärverktyget i kontakt med trä, tar den åtgärden bort spån från trä. Köra upp och ner slipstödet att få tillgång till hela ytan av trä. Som du minska ytan av trä, blir avståndet mellan trä och slipstödet större.

•Vrid svarven av och flytta slipstödet närmare till trä. Som du skär bort hörnen av trä, kommer du att kunna flytta slipstödet närmare. När du har aktiverat träet så att det är helt cylindriska, säkert verktyget vila 1/2 tum från skogen för slutliga svarvning.

Tips & varningar

  • En trä svarv kan också användas för att klippa och forma större bitar av trä till objekt, till exempel skålar. Slipstödet fungerar ungefär på samma sätt, även när du klipper en större bit av trä såhär resten också är satt så att den är vinkelrät mot sängen av svarven.