Hur du skyddar trä plastgolv

Wood plastgolv är senast i starkt präglade dekorativa golvbeläggningar och har realistiska utseende av äkta trä utan krångel och sårbarhet som ofta förknippas med naturliga trä fibrer. Vinylgolv är lätt att rengöra, kräver inte vaxning eller polering och är en motståndskraftig alternativ för hushållen som har aktiva barn eller husdjur. Särskild försiktighet bör iakttas att skydda trä vinyl golv veckan efter installationen så att den torkar ordentligt och behåller en nivå installation.

Instruktioner

• Undvik att gå på de falsade områdena av din nya vinylgolv i minst 24 timmar efter installationen. Lim bota bäst när får torka i 48 timmar i rumstemperatur ovan 68 grader Fahrenheit.

•Håll tunga föremål från din vinyl trägolv i fem dagar efter installationen för att undvika komprimera vinyl till lim; Detta kan permanent sänka områden av ditt golv när limmet har torkat. Inte tvätta eller rengöra dina golv i minst fem dagar efter installationen och undvika spill så du inte äventyrar vidhäftning processen.

•Kontrollera någon möbel som kommer att vara på golvet så bitarna har icke-färgning, stor yta kändes glider och benskydd. Du bör ersätta någon smal eller kupolformad glider med platta slät och undvika metall eller andra skarpa material som kan skada vinylgolv. Stol hjul och rullar bör också undersökas för att säkerställa att de inte är slitna, som kan slita på nya golvet.

•Sweep din vinyl trä golv med en mjuk, högkvalitativ kvast eller vakuum endast med mjuk borst bilagor på din cleaner. Regelbunden sotning flera gånger i veckan hjälper hålla slipande sand kanter från mejsling vinyl.

•Skölj dina golv till ta bort inbäddade smuts med vanligt varmt vatten och en väl urvriden mopp. För att ta bort klibbiga eller smutsiga mässar, Använd endast nr-vax, nr-skölj, pH neutralt rengöringsmedel som rekommenderas av tillverkaren på dina golv. Hårda slipmedel och rengöringsmedel kan permanent skada vinyl.

•Rengör upp spill på din trä vinyl golv omedelbart med en absorberande trasa och undvika eventuella överskott sammanslagning av vatten eller vätska. vinylgolv är inte immuna mot vattenskador och kan spänne när den utsätts för fukt.

•Skydda din golv när det finns en öppen skära eller bryta i en söm genom att omedelbart som täcker området och ringa tillverkaren för reparationer. Ansamling av smuts i tår kan göra en perfekt reparation nästan omöjligt.

Tips & varningar

  • Använda icke-färgning mattor och promenad-off mats nära entréer och undvika användning av alla gummi-backed mattor som dessa kan permanent färga din vinyl trägolv.
  • Returnera den fabriken glansen till ditt golv en gång med några år genom att använda en rekommenderad vinyl golv strippa och en låg-gloss finish gjorda speciellt för plastgolv. Aldrig använda vaxer eller puts, särskilt "ren och vax" Skriv produkter som dessa kommer att orsaka en gul uppbyggd på dina golv.
  • Använd inte ammonias, blekmedel, hårda scrub kuddar eller andra hårda lösningsmedel på din trä vinylgolv för att undvika permanenta skador.