Hur du skyddar tomatplantor med bubbelplast

Bubbelplast skyddar ömtåliga breakables från skador vid leverans, men det kan också skydda växter som är känsliga för frost skador i svalt väder. Bubbelplast fungerar särskilt bra med unga tomatplantor och kan förlänga växtsäsongen genom flera veckor. Air cellerna i bubbelplast lagra värme som små växthus, hålla unga plantor toasty varm tills risken för frost har passerat. Bäst av allt, är det ett sätt att hålla bubbelplast från påfyllning deponin.

Instruktioner

•Plant tomat plantan som du normalt skulle, vattna den och täcka den med en tomat bur. Omger tomat buren med ett lager bubbelplast och knyta snöre runt den för att hålla det på plats, eller säkra den med silvertejp.

•Dra bubblan wrap något närmare på toppen, men låt den öppna tillräckligt för luft och solljus för att ange. Om du inte vill köpa en tomat bur, köra tre eller fyra stakes i marken runt tomat plantan och Linda bubbelplast runt insatserna.

•Använd stora plast soda flaskor för att isolera dina tomater om du bor i ett mycket kallt område. Bara fylla de tomma flaskorna med vatten och satte fyra eller fem av dem runt plantan. Omger flaskorna med bubbelplast och tejp det stängt eller knyta den med snöre. Solen värmer vattnet under dagen och värmen kommer att släppas på natten.

•Water tomat plantan som behövs. Lämna bubbelplast på plats tills du är säker på att någon risk för frost har passerat.