Hur du skyddar en bänkskiva i granit

Bänkskivor i granit är ofta den största uppgraderingen kan du till ett hem kök. Om du tar väl hand om bänkskivor i granit, de kan pågå i decennier och fortfarande ser precis lika polerade och vacker som dag de installerades. Dessa bänkskivor kommer i en mängd olika färger och mönster för de dekorativa smaker för alla husägare. Granit i din countertops kan lätt vara de äldsta och mest hållbara ämnen i ditt hem, men särskilda försiktighetsåtgärder vidtas fortfarande att skydda den från skada.

Instruktioner

•Kontrollera att ditt skåp är välbyggd och har kraftig inramning som är ordentligt ansluten till väggen. Granit kan bryta om de tappas, och om dina skåp ramar inte är robust nog att stödja graniten det kan krossa skåp när som helst. Detta kan resultera i skador och nästan säkert kommer att lämna dig med en hög reparation räkning.

•Använd en högkvalitativ granit sealer att bänkskivor. Detta bör göras när graniten är helt torr. Buff remsan med en grov duk när det torkar. Sealer tjänar inte bara till att förbättra glans av graniten, men för att ge det extra skydd från fläckar.

•Torka upp spill omedelbart. Granit är en porös sten och därmed absorberar fukt. Även bänkskivor i granit som har förseglats korrekt kommer att ge efter för fukt och färgning om ett ämne är kvar för att sitta på ytan av graniten under en längre tid.

•Rengör granit regelbundet med en milda antibakteriella rengöringsmedel. Frätande och slipande kemikalier kan äta bort på fogmassa, lämnar graniten mer mottagliga för skador.

•Använd en cutting board eller vax papper att skydda din granit när du planerar att laga mat med oljor. Fet mat färgar granit oavsett om det har varit korrekt förseglat. Oljefläckar är mycket svåra att avlägsna.

•Ta bort diamantringar innan tillagning. Även om granit är otroligt hård och slitstark, är diamanter mer så. Halka bara en gång och din ring kan lämna ett chip i din bänkskiva.