Hur du samlar in frön från Rudbeckia växter

Rudbeckia, eller Svart-Eyed Susan, är en native wildflower som är ganska nog att växa i trädgårdar. Rudbeckia växer till en 2-foot-tall bladverk växt med färgglada blommor som blommar från sommaren genom fall. Blommorna är röda och orange ringmärkt med gula, även om olika sorter kommer att ha en annan fördelning av dessa färger. Rudbeckia blommorna är vackra som snittblommor och kontinuerlig styckning av blom uppmuntrar ännu fler blommande på anläggningen. Rudbeckia reseeds sig lätt och kan ta över trädgård sängar.

Instruktioner

•Titta på för kronbladen sjunka från bleka blommor. Konen i mitten av blomman börjar sedan att svälla och vrid färg, blir en mörkbrun. Under konen ändrar blomman stammen färg från grönt till en ljusare brun.

•Ta bort konen när det har blivit en mörkbrun och stammen har blivit en ljusare brun. Konen kan tas bort genom att helt enkelt dra försiktigt bort av stammen. Konen fröet Rudbeckia.

•Sätt konen på ett vanligt papper plattan. Sätt papper plattan på en hylla eller counter, mot solljus. Låt konen torka i flera dagar.

•Sätt torkade konen i en plast eller glas behållare och täck med lock. Skaka behållaren kraftigt tills fröna har släppts från konen. Om fröna inte avger, kanske konen inte tillräckligt torrt. Om det inte är torr, ställ det åt sidan igen för några dagar. Rudbeckia fröna är små, mörka och ser ut som splittrar.

•Kontrollera en hemmagjord utsäde paket genom att lagra fröna i ett kuvert. Skriv namnet på blomman och datum fröna samlades på kuvertet.

Tips & varningar

  • Gör en vacker utsäde kuvert med en dator skrivare och ge frö paketen som gåvor från din personliga trädgård.