Hur du rensar molnigt poolvattnet med Muriatic syra

Hur du rensar molnigt poolvattnet med Muriatic syra

Det finns flera anledningar varför poolvatten kan vara molnigt, men om din poolvatten är rent och väl filtrerad, då är chansen att grumlighet kan vara en PH fråga. Poolvattnet bör behållas på en PH mellan 7,2 och 7,8, men det idealiska intervallet är mellan 7.4 och 7.6. Om PH är över 7,6, sannolikt du att uppleva grumligt vatten med PH-nivåer. Avhjälpa problemet är enkel och snabb.

Instruktioner

•Känn din pool vatten med syra efterfrågan kit att avgöra ditt vatten PH-nivån. Sura efterfrågan kit finns på pool leverans butiker.

•Följ länken som anges i avsnittet resurs i den här artikeln för att hitta ett bord som hjälper dig att bestämma den korrekta mängden syra för att lägga till din särskild poolens vatten kapacitet. Denna länk kommer att också hjälpa dig med alla slags kemiska balans frågor i samband med poolvatten.

•Carefully lägga till mängden syra till den djupa änden av din pool. Undvik att hälla syra nära pool väggar, rördelar, stegar eller någon annan typ av hårdvara. Häll långsamt för att förhindra stänk denna frätande ämne på alla hud, trall, kläder eller andra föremål.

•Tillåt poolvattnet att cirkulera i flera timmar och testa vattnet med acid testkit vara säker på att ditt vatten är inom rätt intervall.