Hur du programmerar ett ADT larmsystem

Så har du ditt nya ADT larmsystem installerad och klar att gå. Du är upphetsad att ditt hem kommer nu vara säker från inbrott och du slipper oroa dig för dina personliga tillhörigheter. Du är dock inte i klartext ännu. Ditt system är helt värdelös om du inte vet hur man programmerar den. Den techs som installerade systemet borde ha gjort de flesta av det tunga arbetet, men det är upp till dig att aktivera och kontrollera det dagligen.

Instruktioner

• Få bekant med ljus. ADT systemet kommer att ha lampor märkt redo, väpnade vistelse och TBL. Redo ljuset tänds när allt är i skick. Det blinkar när en startpunkt eller "zon" är öppnat, till exempel en dörr eller ett fönster. Det är off om din dörr inte är låst ordentligt, förhindrar systemet från att arbeta. Väpnade ljuset, kommer självklart på solid när systemet är beväpnad. Om denna blinkar, har den upptäckt ett intrång. Den vistelse tänds när du använder inställningen vistelse (se steg 2). TBL står för trubbel, vilket innebär att det finns ett problem med larmet och det inte fungerar korrekt.

•Använda knapparna. De tre knappar som du använder oftast är vistelse, bort och förbi. Tryck knappen vistelse om du vill att beväpna larmet men du, eller någon annan, kommer att stanna hemma. Detta aktiverar alla omkrets larm (dörrar, fönster) men håller inre system (som rörelsedetektorer eller inuti dörrar) inaktiv så du kan flytta. Däremot om du trycker bort knappen, är alla system fullt go. Du har 60 sekunder att avsluta innan du kommer iväg rörelsedetektorlarm. Bypass-knappen kan du hoppa över en zon som du inte kan stänga av någon anledning (till exempel om det finns en krossat fönster spärr). Du kan även testa ditt larm. Om testet inte fungerar, att TBL ljuset blinka. Larmet kan ha en separat "testa" knapp i stället.

•Program ditt system. När du vet de lampor och knappar, är programmering enkel att göra. När du är redo att lämna, kontrollera att lampan redo är på. (Om det blinkar, kolla dörrar och fönster att se vilken som är öppna.) Sedan driva bort knappen om alla är på väg ut eller tryck på knappen vistelse om andra fortfarande hem. Kontrollera att den väpnade ljusa blinkar, signalering i 60 sekunder har börjat. Öppna sedan dörren, stänga den och låsa det bakom dig. Systemet kommer att avväpna när du returnerar antingen när du låser upp dörren med din nyckel eller du skriva in din hemliga kod på knappsatsen, beroende på hur systemet fungerar. Också använda någon av dessa metoder om larmet går bort av misstag.

Tips & varningar

  • Det finns dussintals olika ADT larm, så den här artikeln innehåller endast en grundläggande översikt. Kontrollera systemets manual för specifika detaljer om ditt märke och modell.