Hur du planerar en utrymningsväg

När ett överhängande hot mot ditt hem meddelas, är det för sent för att börja planera din utrymningsväg. Hot som orkaner, snöstormar, översvämningar och bränder normalt hända med liten eller ingen förvarning. Således kan planerar en utrymningsväg innan ett hot du tid att tänka ut möjliga alternativ och utreda alternativ. En liten förprojektering kan spara tid och eventuellt ditt liv. Följande steg kommer att erbjuda en enkel checklista för att hjälpa dig att planera din utrymningsväg.

Instruktioner

•Utvärdera tänkbara hot. Anser det område där du bor och undersöka hot som möjligt. Människor som bor längs Gulf Coast kommer att behöva överväga orkaner, översvämningar och tornados, där som människor som bor i Kalifornien kommer att behöva överväga skogsbränder och jordbävningar. Identifiera de möjliga hoten hjälper dig att fatta bättre beslut när du planerar en utrymningsplan.

•Identify möjliga evakuering destinationer. Hänsyn till typ av hot som kan identifiera flera ställen som kan fungera som en destination för evakuering. Om du någonsin har att evakuera, är att veta vart du är på väg lika viktigt som evakueringen själv. Överväga destinationer i olika områden och med varierande avstånd. Eftersom du inte vet från vilken riktning hotet kommer, måste du ha planer för flera scenarier. Tre till fyra destinationer kommer att tjäna detta syfte.

•Map utrymningsvägar. Använder en karta eller Internet, kartlägga detaljerad vägbeskrivning till varje destination. Var noga med att du inkluderar både skriftliga instruktioner och en grafisk karta för varje plats. Planera alternativa vägar, omvägar och alternativ i tillfället av en trafik backup, blockerat bort gator eller andra hinder som kan uppstå på den primära vägen. Markera din rutt på kartan i gult och alla alternativa vägar i en svår färg att göra kartan lättare att förstå vid en nödsituation.

•Estimate gas behövs vid evakuering. För varje väg, Mät körsträcka och beräkna din beräknade gas användning för rutten. Ska du ta in i övervägande tiden tillbringade sitter i trafik också. Kör slut på gas under en evakuering är alltför vanligt som inte enkelt åtgärdas. För varje väg, Använd Internet för att identifiera bensinstation platser som möjligen skulle kunna användas i en nödsituation.

•Identify destination boende. Vänner och familj är bra ställen att undersöka för eventuell evakuering destinationer. Om ingen av dessa är möjligt, måste du undersöka Hotell, motell och andra uthyrning. Igen, söker ett motell medan du evakuera är inte idealisk. Alla andra som har beslutat att evakuera också ute efter ett hotell och de kommer att sälja snabbt. Identifiera 3 till 4 Logi alternativ i varje evakuering destination och inkludera kontaktinformation och vägbeskrivning som en del av din utrymningsplan för. Om du har denna information kan du ringa vidare för att göra bokningar innan du lämnar.

•Montera din evakueringen planerar. Med hjälp av en pärm eller anteckningsboken, montera din information i en och samma plats. Använd flikarna för att separera de olika banorna, hotellinformation och andra akuta information för enkel åtkomst. Binder bör förvaras i ett bekvämt läge och uppdateras regelbundet.

Tips & varningar

  • För att undvika slut gas i tung trafik, fyller en 5-gallon gas kan och ta den med dig bara i fallet.
  • Planera snacks och en första hjälpen kit för evakuering.
  • Kort, TV-spel eller DVD-skivor kommer att hålla dina barn glad och lugn om du är i bilen under lång tid.
  • Låt folk på din destination vet att du är på väg och berätta din planerade rutt, i nödfall.
  • Låt inte din evakuering plan att bli föråldrade. Vägbyggen, nya vägar eller andra problem kan orsaka din plan för att bli värdelös om inte uppdaterad.