Hur du planerar en köksträdgård för Maine

Hur du planerar en köksträdgård för Maine

Även om det kan verka som om många delar av staten Maine har för kort en sommarsäsong för odling av grönsaker, som inte är faktiskt fallet. Om du väljer noggrant rätt plantor eller frön, kan du ha en framgångsrik köksträdgård någonstans i Maine. Det inkluderar den amerikanska jordbruksdepartementet, eller USDA, cool trädgårdsarbete zon 3A eller varmare USDA zon 5B. En framgångsrik Maine trädgård börjar med planeringen.

Instruktioner

•Skriv en lista över grönsaker du och din familj ofta äter.

•Forskning dessa grönsaker, söker sorter som växer bra i Maine. Utmärkta resurser är The University of Maine förlängning hemsida och utsäde av köksväxter kataloger.

•Skriv en lista över rekommenderade Maine sorter som växer i din trädgårdsskötsel USDA zon och har den snabbaste löptid hastigheten. Om du har ett val mellan en tomat som är redo för skörd i 60 dagar och en annan som skördas i 80 dagar, Välj exempelvis 60-dagars sorten. Om du bor i norra Maine, Välj endast de tidigaste sorterna eller riskerar att få växter dör på grund av frost innan de producerar. I södra delar av Maine, vissa halva säsongen sorter kan växa framgångsrikt, men det är bäst att testa dem i små planteringar.

•Circle alla sorter på din lista som är motståndskraft mot sjukdomar. Till exempel kommer att tomater med ett motstånd mot rötsvampar, fusarium och tobak mosaic virus producera mer framgångsrikt.

•Measure trädgården, och avgöra hur bred den upphöjda bäddar eller rader kommer att vara. Var noga med att lämna gott om utrymme mellan rader för promenader. Hela sängen bör få minst sex timmars solljus varje dag.

•Sketch i trädgården, använda rutat papper och hålla ritningen till skala. Bestämma hur mycket utrymme du ska ägna åt varje typ av grönsak. Även om avståndet krav på utsädesförpackningar vanligtvis kan minskas, kan göra så öka risken för sjukdomar som mjöldagg. Markera varje grönsak plats på din skiss.

•Skriv en ny lista, att notera varje vegetabiliska sort du ska plantera och när du måste plantera den. För att fastställa ett datum när anläggningen, Läs utsäde paket instruktionerna för hur lång tid varje sort tar för att mogna, och kombinera detta med kunskap om din tidigaste frost datum.

Tips & varningar

  • Du kan utöka Maines växtsäsongen genom att starta frön inomhus, med vintern sådd metod för utsäde start och med row täcker på våren och hösten.
  • Om du vill plantera mer grönsaker än du har utrymme för, överväga att odling av växter som ärter eller squash på spaljéer. Bara vara säker på spaljéer inte skugga resten av trädgården. Du kan också odla grönsaker i krukor på andra ställen på gården.
  • Jord som avlopp väl värms upp snabbare, ändra så smutsa tungt, om det behövs eller etablerade upphöjda bäddar.