Hur du låser en dubbla dörr

Dubbla dörrar används ofta för garderober och pentryn. De är en utrymmessnål lösning i områden där svängande dörrar skulle kräva för mycket clearance plats. Dessa dörrar finns i enkel- eller ihopkopplade enheter och ofta lämnas olåst. Några villaägare får besluta att låsa dubbla enheter för att hålla barn eller andra familjemedlemmar från åtkomst till deras innehåll. Om du behöver en enkel barnsäkra lås eller en mer långsiktig lösning, finns det ett antal sätt att låsa dörrarna med grundläggande verktyg och utrustning.

Instruktioner

Enkla barnsäkra lås

• Använd enkla zip-tie barn lås att hålla barnen borta från ett utrymme som avslutades med dubbla dörrar. Wrap varje slinga av låsa runt en av rattarna eller handtagen till och tryck sedan två öglor tillsammans till zip dem och låsa dörren. Pressmeddelande den låsa att öppna dörren.

•Consider top-montering barn lås till låsa enkel eller dubbel dörrar. Dessa enheter glida över den fällbara delen av dörren och hindra den från att öppnas. För att installera ett topp-montering lås, öppna dörren och placera låset på ena sidan. Stäng luckan och skjut låsa över för att täcka dörrens fällbara avsnitt. Bilden låsa av det fällbara avsnittet när du vill låsa upp dörren och glida tillbaka till lås. Vissa enheter har integrerad trollstavar att hjälpa användare som inte kan nå dörren öppnas.

•Skapa ytterligare klarering utrymme för top-monterade lås om det behövs. Dessa lås kräver ungefär 1/8" utrymme mellan toppen av dörren och ramen. Leta efter justering skruv eller mutter längst ned i dörren (nära längskraften). Aktivera denna skruv eller mutter för att höja eller sänka dörrarna.

Bultar och knappat lås

•Använd ytan bultar på toppen av varje blad av en bi-faldig dörr lägga till mer säkerhet. Dessa skruvar skruvas i ansiktet av dörren nära kanten som ligger längst bort från den gångjärn eller lutar. Strejken för bultarna är installerat på ramen eller på väggen ovanför varje dörr. Användare kan dra bultarna uppåt och nedåt för att låsa och låsa upp dörren. Leta efter förlängda bultar för kortare användare.

•Kapa ut en del av den dörren hölje eller trim med en bågfil som behövs för att tillgodose dessa ytbehandlar bultar. Du kan också shimsa bultarna från dörren med hjälp av en bit av virke.

•Tillsätt ett gångjärn haspen lås mellan två blad på ett par dubbla dörrar. Dessa lås är knappat för att tillhandahålla en hög säkerhetsnivå för dubbla enheter. Ena änden av låsa är installerat på en enhet, medan den andra änden är installerat på den andra enheten. Gångjärnet mellan två lås avsnitten kommer flex med bifolds, men kommer att hindra dem från att öppnas utan nyckel.

•Använd ett hänglås att säkra enda bifolds. Installera en hasp så att ena änden sitter på ena sidan av avsnittet fällbara och en sitter på den andra. Låser kroppen själv bör täcka fällbara delen av låsa. Infoga ett hänglås genom haspen att hålla dörren låst utom när öppnade med en nyckel.