Hur du lägger till strålningsvärme på en platta

Golvvärme är ett nytt sätt att hålla ditt hem eller workshop en jämn temperatur. Det är effektivt, och förbättrar luftkvaliteten av det utrymme som det används i eftersom den inte suga upp och flytta pollen, damm och andra föroreningar runt. Strålningsvärme verk av om särskilda ledningar eller rör som att värma upp och sedan hälla betong över de uppvärmda element. Värmen kommer från golvet och stiger för att fylla luft i rummet ovan.

Instruktioner

•Spread ångspärr över förberedda ytan av marken och grus. Var noga med att lämna tillräckligt med utrymme på kanterna för att hindra fukt från att tränga. Fyra eller fem inches bör vara tillräckligt.

•Lay elektriska paneler eller slangar du planerar att använda att värma golvet ner över ångspärr.

•Placera armeringsjärn i ett rutnät över slangen till stoppa den från att krossas av betong. Om du använder den elektriska panel typ värmaren, kan du hoppa över detta steg.

•Pour mellan 3 och 5 inches av betong över värmeelementen, att se till att det finns minst 2 inches av materialet ovan armeringsjärn. Låt betongen för att bota helt innan polering eller slutar på något sätt. Bota bör ta ungefär en vecka, men kontrollera med din betong tillverkare vara säker bota tiden för din särskilda blanda.

•Hook upp vatten slangen på vattensystemet panna. Om du använt de elektriska panelerna, Anslut dem till termostat och elsystem.

Tips & varningar

  • Du kan slutföra stegen över befintlig betong. På grund av betong, kommer att systemet vara något mindre effektiv än installation över isolerad grund.