Hur du lägger till fin Sand vatten baserad akrylfärg på däck

Hur du lägger till fin Sand vatten baserad akrylfärg på däck

Sand lägger dragning till din däck färg som döljer små brister i däck ytan. Sand textur är en försökte-och-true som används i road paint, tennisbanor och andra kommersiella tillämpningar för förbättrade villkor, på grund av dess naturliga styrka och hållbarhet under flera väderförhållanden. Det kan också absorbera olja, så fettstänk från din cookout brukar orsaka fet slick fläckar på dina däck. Använd endast high-grade, ren kiselsand i din färg, så det kommer att förbättra din färg egenskaper snarare än minskar dess färg och livslängd.

Instruktioner

•Pour måla dina vatten-baserade däck i en stor blandning badkar, att hålla reda på hur många gallons du använder. Börja med mer färg än den täckning som anges på burken, eftersom sanden kommer att minska din paint täckning. Behöver du sannolikt också två lager färg för en jämn konsistens, så planera framåt.

•Stir färgen väl blanda färger om du har använt mer än en kan, som färgton partier varierar.

•Measure en kopp sand per gallon på färg och häll den i blandning badkar långsamt, omrörning som du går så det inte bosätta sig på botten, försvårar senare blandning.

•Fortsätt hälla sand och rör tills du har en jämn konsistens på 1 kopp av sand per 1 gallon av färg.

•Känn din färg på en liten, diskret område av dina däck. Lägga till ett andra skikt i ditt testområde när först är torr.

•Mix i en annan 1/2 kopp av sand per gallon färg om du vill ha en tyngre textur, sedan testa färgen igen med två färska rockar i en annan liten fläck. Fortsätt lägga till 1/2 kopp i taget tills du når din önskad textur.

Tips & varningar

  • Använda akrylfärg speciellt framtagen för däck för att få bästa resultat. Dessa färger inkluderar tillsatser som hjälper dem att hålla upp till vädret och fot trafik gemensamma för däck.