Hur du lägger till en ny elektrisk krets för att hysa ledningar

Hur du lägger till en ny elektrisk krets för att hysa ledningar

Om en av dina effektbrytare ständigt snubbla, du kan överbelasta kretsen och kanske behöver en ny att hantera din makt behov. Med undantag för logistiken för kör sladdar bakom befintliga väggar, är förfarandet enkelt. Börjar med en plan så du vet var att sätta enheter och köra kablar, daisy-chain alla enheter i kretsen tillsammans och slutför upp av att göra anslutningar på panelen. Använd en kretsbrytare och elektrisk kabel fått för den last som du förväntar dig på banan.

Instruktioner

•Draw ett diagram över den krets, som visar alla utlopp, lyser och växlar på den. Uppskatta den maximala strömförbrukning av kretsen om alla lampor och apparater på den arbetar på samma gång och köpa en kretsbrytare och elektrisk kabel som kommer att hantera lottningen. För en måttligt storlek krets mestadels service lampor, räcker en 15-amp brytare oftast. Använd en 20-amp brytare om du kommer att köra större apparater eller elverktyg på banan. Fjorton-gauge tråd är tillräckligt för att 15-amp kretsar, men för 20-amp, använda 12-gauge tråd.

•Installera ett El-boxen på platsen för varje switch, ljus eller utlopp. Kör en lång elektrisk kabel från panelen till den första rutan, sedan köra den därifrån till andra rutorna på kretsen som behövs. Den exakta ledningar konfigurationen beror på många faktorer, så om du är förvirrad, få råd från en kunnig vän eller en professionell. Lämna tillräckligt kabel på panelen att göra anslutningar inuti den.

•Kabel alla enheter på banan innan du gör anslutningar på panelen. Den allmänna regeln för ledningsdragning elektriska apparater är att deras mässing terminaler är varm och ansluta till svarta kablarna, silver terminalerna är neutrala och ansluta till vita kablarna och gröna terminalerna är marken och ansluta till kala eller gröna ledningar. Switchar har bara heta terminaler. Gå med vita kablarna i en switchbox till varandra med by-pass växeln.

•Öppna dörren panel och stäng av den huvudsakliga breaker. Skruva loss och ta bort locket, sedan leta efter ett ställe att köra den nya krets kabeln genom sidan av panelen. Om flera trådar spänns fast i ett hål, har du ofta tillräckligt med utrymme för att sätta en mer genom att lossa klämman med en skruvmejsel, köra kabel genom och skärpning klämman. Om alla hål är fulla, slå ut en ny med en skruvmejsel, skruva på en tråd klämma, kör kabeln genom den och dra åt klämman.

•Strip i slutet av kabeln med en nytta kniv och dra kablarna isär. Du har oftast att ta bort 12 inches av manteln eller mer att separera kablarna nog att nå sina kopplingspunkter. Remsa isolering från ändarna av svarta och vita kablarna med kniven, eller använda en tråd strippa.

•Lossa lug i en ledig kortplats på silver och marken buss barer med en skruvmejsel. Mata den vita kabeln till silver-bussen och kala marken tråd till marken-bussen och dra åt klackarna.

• Anslut den svarta sladden till en kretsbrytaren genom att skruva loss skruven på undersidan av brytaren, utfodring i kabeln och sedan dra åt skruven. Hitta en ledig kortplats på framsidan av panelen och fäst brytaren på plats, där det kommer att ta kontakt med den varma bussen och slutföra kretsen.

•Aktivera den viktigaste brytare panelen, slå sedan på brytaren för nya kretsen. Det ska vara. Om det resor, är det förmodligen ett tecken på en lös koppling någonstans längs banan. Lämna till brytaren bort och kolla dina ledningar.

Tips & varningar

  • När du har gjort ett diagram över din nya krets, kolla med en licensierad elektriker för ledningar som ni föreslår kommer att uppfylla koden.
  • Använd samma gauge tråd för hela kretsen. Elektriska koden förbjuder ändra tråd storlek mitt i en krets.
  • Bära gummi-sulor skor och använda isolerade verktyg när du arbetar i panelen. Även om du har stängt av den huvudsakliga breaker, mässing buss baren är fortfarande levande och du kan få en svår chock genom att röra vid det.