Hur du koppla in ett 250-volts kärl

Hur du koppla in ett 250-volts kärl

Mest strömkretsar kärl i hemmet är 110 volt och kan ha en eller flera försäljningsställen i kretsen. Dock ansluta större elektriska apparater som kläd eller luftkonditionering enheter till 250-volts kretsar. Eftersom dessa apparater behöver högre strömstyrkor (vanligtvis 30 ampere), måste du ansluta dem med en större 10-gauge elkabel med svarta och röda Spänningsförande ledningar, en vit neutral och en bara marken tråd. Upphakning av kärlet är enkelt så länge säkerhetsföreskrifter följs.

Instruktioner

•Look i hemmets brytare för att se om den 10 = mäta kabel kör till rutan kärl väggen har varit ansluten till en strömbrytare. Om det har, leta upp motsvarande kretsbrytaren och vrid växeln till "off" läget. Om du har några tvivel alls om kabeln har anslutits till rutan breaker, vrid den huvudsakliga kretsbrytaren switch till sitt "off"-läge. Detta kommer att växla av strömmen till alla kretsar i huset.

•Köra spetsen på en mattkniv längs den 10-gauge elkabel yttre hölje i rutan vägg. Köra kniven för att inom en tum av där kabeln går in i boxen. Dra loss höljet från runt kabeln och avbröt det med kniven.

•Strip av 3/8 tum av Plastbeläggningen från ändarna av svarta, röda och vita trådarna i änden av kabeln, med hjälp av tråd strippor.

• Tryck den nakna svarta kabel änden till endera av 250 volt kärlet mässing terminalförbindelser, skärpning terminal skruven till tråd med en skruvmejsel. Tryck i kala röd tråd slutet i den behållare återstående mässing terminalanslutning och åt terminal skruven till tråd. Tryck i kala vita neutrala tråd slutet i silver skruv terminal anslutning. Dra åt skruven till tråd. Tryck i slutet av den kala marken tråden i den gröna marken terminal anslutningen och sedan dra åt skruven till tråd.

•Tryck sladdar och kärl i rutan vägg. Anslut kärlet till rutan med skruvarna med skruvmejseln. Bifoga frontplåten på framsidan av kärlet med skruvarna. Om kabeln är ansluten till rutan breaker, aktivera motsvarande kretsbrytaren.

Tips & varningar

  • Några 250 volt kärl kräver kala ändarna av skalade kabel-ledningar att böjas till medurs krok former innan fästa dem på plats till kärlet. Detta görs enkelt med lång näsa tång.