Hur du koppla in en 220-volts Switch

220-volts växlar används för att slå på strömmen på och av för en enhet som går på 220 volt. Den vanligaste användningen för en 220-volts switch i bostäder är som en koppla medel för power utfodring en apparat som en lufthanteringsdonet eller varmvattenberedare. Växeln kan stängas av så att det finns ingen makt i enheten för service. Det kan också användas som ett sätt att slå en viss enhet på och av som alltid inte behöver vara på, t.ex. 220-volts belysning. En tvåpolig strömbrytare är två internt anslutna single pole växlar som styrs med en enda gemensam växla.

Instruktioner

•Vrid av viktigaste brytaren kontrollera kraften till hemmet. Detta kommer att säkerställa att trådarna på växeln 220-volts inte drivs innan du börjar arbeta på dem.

•Ta bort locket från gamla 220-volts växeln med din rak skruvmejsel. Också, ta bort skruvarna som håller växeln i rutan. Dra växeln och sladdar ur lådan så att anslutningarna är tillgänglig.

•Identify de två uppsättningar av ledningar i rutan switch, en röd och en svart par, i samma kanal eller isolerade slida. Du bör kunna se vilka kablar ska enheten eller ladda. Den linje sidan är andra uppsättningen av ledningarna kommer från brytaren.

•Lossa de skruvarna som håller trådarna på växeln. Dra alla kablar från den gamla växeln. Inspektera den nya 220-volts växeln och identifiera anslutning skruvarna märkt linje och belastning.

•Strip 3/4-tums av isolering från ändarna av alla fyra trådar om de inte redan. Curl tips av avskalade ledningarna. Linda böjda ändarna medsols runt skruvarna så att skärpa den skruv gör trådarna wrap stramare.

•Anslut svarten och röda varma ledningar, eller linje, vid sidan av växeln märkt "Linje," oftast den mörkare uppsättningen skruvar. Anslut de två kablarna som kommer till enheten, eller läsa, till de två skruvarna märkta som "Last" på switchen, vanligtvis ljusare färgade skruvarna på switchen.

•Anslut bara marken tråd, om sådan finns, till den gröna grundstötning skruv på växeln. Tryck trådarna och växla in i elektriska låda. Installera de två skruvarna som håller växeln i rutan. Ersätta switch omslaget och slå på den huvudsakliga breaker igen.

Tips & varningar

  • Vändningen bort den viktigaste breaker i stället för de två pol brytare som styr växeln 220-volts, försäkrar att även om brytare inte är märkta korrekt att kraften kommer att vara avstängd på växeln 220-volts.
  • Elarbeten bör endast gjort, eller åtminstone övervakas av behörig elektriker.
  • 220 volt är mycket farligt att arbeta med om inte du är bekant med elsäkerhet.