Hur du koppla in en 2-stegs termostat

Hur du koppla in en 2-stegs termostat

En 2-stegs termostat är precis som en en-stegs termostat men med ytterligare uppvärmning och kylning metoder. Det krävs också mer sladdar. I en 2-stegs termostat system, första uppvärmning eller kylning metoden börjar och går för en programmerad tid att nå en önskad programmerade temperatur. När körtiden är klar för den första värmare eller kylare, den stoppar, och andra värmare eller svalare sparkar på för en programmerad tid. Installationen är mycket liknande till det av en en-stegs termostat.

Instruktioner

•Kapa makt att värme- och kylsystem på kretsbrytaren.

•Dra eller skruva loss kroppen av den befintliga termostaten från väggen. Lossa kablarna som ansluter termostaten till hushållet ledningar genom untwisting trådarna från varandra, och ta bort eventuella tråd mössor och eltejp. Ta bort frontplåten om det finns någon genom att ta ut skruvarna som håller frontplåten i väggen.

•Installera frontplåten av den nya 2-stegs termostaten.

•Anslut trådar av 2-stegs termostat till hushåll ledningarna. Anslut den röda sladden till "R" terminal termostatens; den bruna kabeln "W2" terminalen; den svarta kabeln till "C" terminal; den gula sladden till "Y" terminal; den gröna sladden till "G" terminalen; och den vita kabeln till "W" terminal. Twist tråd anslutningar tillsammans, Linda in dem i eltejp, Lägg sedan en tråd cap.

•Installera kroppen av termostaten till monteringsplattan på väggen. Beroende på modell, tryck på kroppen att monteringsplattan tills den snäpper på plats, eller skruva medurs för att dra åt den på väggen.

•Vrid på strömmen till värmaren och svalare på kretsbrytaren.

Tips & varningar

  • Om anpassas på lämpligt sätt, kan hålen från gamla frontplåten återanvändas för nya frontplåten.