Hur du kanten en kantlinje med marktäckning

Om du föredrar en naturlig look till ditt landskap, men fortfarande vill hålla gräs eller växter sprids på gångvägar, kan du skapa kantlinjer med marktäckning. Flera olika typer av marktäckning kommer att arbeta för detta, inbegripet naturlig marktäckning bestående av barken och massa, samt syntetiskt gummi marktäckning. Naturlig kompost behöver bytas minst årligen, medan gummi mulch kommer att pågå under flera säsonger utan att vara tvättade, blåst eller bleknar bort.

Instruktioner

•Dra upp någon befintlig vegetation. Även om marktäckning kommer så småningom döda gräset eller växter undertill, vissa kan överleva och kommer att peta genom, förstör effekten. Dra upp eller klipp ner gräset i området där du vill ha kantlinjen.

•Lay landskapsplanering tyg ner över området för kantlinjen. Detta hjälper också förhindra ogräs eller gräs från peta upp genom din kompost. Svart landskapsarkitektur tyg är bäst för denna applikation. Klipp tyget till storleken på din gränsen och fastställa det. Använd tunga stenar för att säkra kanterna tills du är klar.

•Pour kompostmaterial ut över landskapsarkitektur tyget. Det är OK att överlappa några av det omgivande området med marktäckning eftersom detta är en naturlig gräns och inte en rak eller ange kantlinje. Häll kompostmaterial jämnt, och gå igenom det med händerna för att avskilja några stora klumpar.

•Rake över kompostmaterial om nödvändigt att det även ut. Detta är en naturlig gräns, vill du fortfarande några enhetlighet så det färdiga resultatet ser polerade. Släta ut alla ojämna fläckar, tillsätt mer kompost i områden med låg och försöka få det som även som möjligt. Ta bort dina stenar och fyll i de områden som var under dem med marktäckning.

•Våt ner kompostmaterial. Naturlig kompost bör vara något fuktig när du tar ut den ur påsen, men det kommer att torka snabbt. Blöt ner det med vatten för att hålla det i rätt position. Du kan ha på vått kompostmaterial ner ibland, särskilt om du bor i ett blåsigt område.