Hur du kanten en gräs kantlinje

Hur du kanten en gräs kantlinje

Kantning gräs gräns omedelbart förbättrar visuell överklagande, att göra landskapet ser väl välklippta, snygg och attraktiv. Som även serverar ett utilitaristiska ändamål, gräsmatta kantning skiljer gräset från den intilliggande hardscape, minskar erosion och ger en fysisk barriär som hindrar ogräs och oönskade gräs från infiltrera det slutna utrymmet. De många kantning alternativ inkluderar tegel, sten, metall, trä, plast och betong block, vilket gör att villaägare att matcha den till sin yttre designelement. Vad du än väljer, installera bård runt din gräs gränsen är ett enkelt förfarande.

Instruktioner

•Calculate längden på gräsmattan gränsen att avgöra hur mycket kantning du behöver. Mät bredden eller längden av en bit av kantning, beroende på om du vill installera den horisontellt eller vertikalt, och dela upp föregående bild av detta resultat att avgöra hur mycket slipande material du behöver för projektet. Alltid hålla upp till 10 procent mer än vad du behöver göra upp skadade bitar.

•Dig ett dike vid gräs gränsen där du vill installera kantning, med en spade. Hålla den något lägre än höjden på kantning, så dess topp är klart synlig från ett avstånd när installerat. Dock för att eliminera risken för ogräs skadedjursangrepp, gräva dike till ett djup av minst 4 inches.

•Tamp dike till fast mark. Kolla djupet i diket med en nivå, och lägga smuts för att fylla låg ställen längs basen, om det behövs.

•Lay ett ogräs hinder i diket att förhindra de invasiva växterna sprider sig i utrymmet. Förlänga kanterna på barriären uppåt att täcka väggarna i diket.

•Lay en remsa av plast eller metall kantning (om du använder något av dessa material) i hörnet av diket, se till dekorativa upp sticker ut från toppen. Hammer förstärkning spikar med församlingen i fickorna längs basen av kantning att förankra den i marken. Pund spikar tills deras toppar är jäms med toppen av fickorna.

•Hand-form plast bård runt kurvor längs det gräsbevuxna området. Alternativt kan du bilda en 1-tums skära längs övre och nedre kanten av metall kantning vid den punkt där den möter en böj i marken, med en bågfil. Snittet gör det lättare att böja, så att du kan bilda det runt kurvor.

•Inspect kantning efter läggning en längd för att säkerställa dess topp är i linje med de återstående topparna, eller justera genom att lägga till eller ta bort marken direkt under.

• Fyll små klyftorna mellan kantning och gräsytor med smuts. Dimma smuts lätt så det lägger sig runt kantning och håller det tätt på plats.

Tips & varningar

  • Om du installerar marksten, tegel eller betongblock längs gränsen gräs, sprida 1 tum av byggmästare sand genom diket och jämna dess topp med en avdragare styrelse. Lägre kantning i diket, spola mot varandra, tills du täcka spännvidd av gräsmattan. Om det behövs, trimma överflödig längd med en hammare och mejsel.