Hur du gör din egen hydraulisk Press

Hur du gör din egen hydraulisk Press

En enkel hydraulisk press är förvånansvärt användbart, särskilt om du ofta arbetar på bilar eller motorcyklar. Du behöver också nödvändigtvis inte använda en stor hydraulisk press för grundläggande shop behov. I många fall är en relativt liten, 12-tums öppning tillräcklig för att arbeta på ett antal saker. Naturligtvis kan du göra pressen så stort som du vill ta emot någon av ett antal objekt som du kan behöva komprimera.

Instruktioner

•Kapa två längder av rektangulära stålrör till 16 inches. Lägga dem parallellt med varandra på en arbetsyta. Kapade två, 24-tums bitar av rektangulära stålrör. Placera dessa två bitar mellan de två första delarna bildar en rektangel. Detta kommer att innefatta den yttre ramen av hydraulisk press.

•Lay flaska jack på sin sida i ramen så att basen av den flaska jack i ramen och utvidga armen av jack vidrör en av de 16-tums stål rör. Låg en fjäder på var sida av flaska jack.

•Lay stål balk över par av 24-tums rör så att det berör flaska jack. Placera ena änden av balk halvvägs över en av de 24-tums rör. Markera den balk där den möter halvvägs av andra 24-tums röret, med en permanent spritpenna. Skär den i-balk till denna längd, med en tigersåg.

•Draw två linjer på insidan av ramen från basen av flaskan jack till botten 16-tums röret. Dessa rader kommer att ge en guide för dig att klippa en kanal in i sidorna av 24-tums rören. När raderna är dragna och även, klippa dem med en die grinder försedd med en cutoff hjul.

•Kapa en 2-tums fläns av varje sida av balk. När man tittar på balk profil, du kommer att skära av toppen och botten vågräta staplar av "I" forma, men bara till ett djup av 2 inches. Detta gör att det lodräta fältet för "I" forma för att glida in i den kanal som du skär i de två 24-tums rör. Om du vill skapa en press för botten av kanalen, skapa två I-balkar på detta sätt.

•Clamp botten 16-tums röret horisontellt in i en bänk vise. Placera en 24-tums rör på taket och på ena sidan av 16-tums röret. Den kanal som du tidigare skär bör vara på insidan av formen "L". Använd en vinkelhake att se till att de två bitarna på plats. Punktsvetsar gälla metall lederna för att hålla dem på plats. Utföra samma operation på motsatt sida av 16-tums bas.

•Sätt snittet balk i kanaler, lämnar den lös. Om du installerar en balk bas som den första balk kommer tryck, infoga den andra balk nu. Spot-Weld i övre baren på hydraulisk press ram till de två 24-tums stolparna. När du kan vara säker på att alla delar är uppradade korrekt, avsluta svetsar på alla fyra hörnen av ramen. Om du har installerat två I-balkar, svetsa den lägre balk till kanalerna och botten 16-tums röret.

•Placera den hydrauliska jack i centrera av balk och höja den för att vara säker på att hydraulcylinder fullt kommer i kontakt med den övre stålstång. Veven för uttaget bör placeras rakt ut på framsidan av pressen. Spot-Weld hydraulcylinder till den övre 16-tums bit, då spot-weld basen av den flaska jack till balk.

Tips & varningar

  • Använda hydraulisk press med en bänk vise snarare än att bygga en egen monter. Detta kommer att göra det lättare att lagra pressen när inte i använda.
  • Använda en relativt liten stål balk för detta projekt. En balk där upprätt är ungefär 3 inches och flänsar av 2 inches är tillräckligt för detta ändamål.