Hur du får krita av tvätt

Hur du får krita av tvätt

Det är inte en mycket trevlig överraskning när du upptäcker smält bitar av krita i vad du förväntas vara en ren massa tvätt. Kritor är gjorda av en vaxartad substans, och när de smälter, de lämnar sina spår på oavsett tyg som de hittar. Men allt är inte förlorat. Du kan ta bort crayon fläckar ganska effektivt med hjälp av rätt verktyg och rätt teknik.

Instruktioner

•Placera tvätten markerade med krita i en plastpåse. Lägg påsen i frysen. Om en massa tvätt påverkades, dela det i små partier och lägga i frysen vid olika tidpunkter. Lämna tvättstugan i frysen för två till tre timmar att ge crayon tid att frysa. Ta bort tvätten. Skrapa är överskott krita bort tvätten med en sked.

•Lay fyra pappershanddukar på strykbrädan. Placera en bit av den drabbade tvätten, kritor sida ner, på toppen av de pappershanddukar. Ställ in strykjärnet på låg, med ingen ånga. Kör järnet över tyget, smältande är krita på pappershanddukar. Upprepa med varje bit av tvätt, ersätter pappershanddukar som behövs.

•Spray drabbade tvätten med fläckborttagningsmedel. Placera tvätten i tvättmaskinen. Lägga till en ¼ kopp tunga flytande diskmedel och en ¼ kopp blekmedel i vattnet (Använd all-tyg blekmedel på färger). Tvätta tvätten med hjälp av hetaste inställningen tillåts.

•Inspect de drabbade områdena efter tvätt. Om krita rester kvar, upprepa tvättning.

Tips & varningar

  • Torka ut torktumlare och tvättmaskin med en ren trasa och WD-40 eller andra smörjmedel efter att ha upptäckt kritor i dem. Torka sedan ut trummor med en fuktig trasa och kör en massa trasor genom en cykel att ta bort alla smörjmedel rester.