Hur du eliminerar lukter från kök sjunker

Hur du eliminerar lukter från kök sjunker

Du skrubba köket från golv till tak och din fortfarande lukt något. Kanske kommer lukten från diskbänken. Din diskbänk ser mycket sot, från mat och flytande skräp att bygga upp från mineraler i vattnet och även träskor som bildar i avloppet. Att bli av med lukten kan inte vara så enkelt som bara rengöring diskbänken, särskilt om lukten kommer från insidan av avloppet. Försök att få bort lukt i din diskbänk innan spendera pengar ringa en rörmokare med huskurer.

Instruktioner

•Pour 1 msk bakpulver i avloppet. Följa med ¼ kopp citronsaft.

•Let citronsaft och bakpulver sitter i avloppet i 30 minuter. Slå på hett vatten från kranen och låt den gå i avloppet i ungefär fem minuter. Gör detta varje dag för ungefär en vecka att se om lukten försvinner.

•Toss lite vinäger i mixen om lukten är kvar. Lägg ½ kopp bakpulver i avloppet, följt av ¼ kopp citronsaft och ½ kopp vit vinäger. Låt det sitta på ca 30 minuter, sedan spola med varmt vatten i fem minuter. Ättika och bakpulver hjälper till att bryta upp alla träskor som kan ha bildats samt hjälp att eliminera lukt.

•Pour klor blekmedel och vatten i avloppet om lukt fortfarande inte kommer att försvinna. Använda ½ kopp blekmedel följt av ½ kopp varmt vatten. Låt det sitta i avloppet i en timme och sedan spola med kallt vatten i cirka fem minuter.

Tips & varningar

  • Om ingen av ovanstående metoder fungerar för att ta bort lukt från din diskbänk, kanske problemet ligger djupare i VVS. I det här fallet kan en professionell behövas för att åtgärda problemet som orsakar lukt.