Hur du dra upp buskar

Ett gemensamt drag för många gårdar, buskar är kända för sin härdighet. Många typer av buskar producerar ny tillväxt snabbt och sprids över tiden, vilket kan göra dem för stor för ett visst område eller inkräkta på andra växter. Du kan inte bara dra buskar upp som ett ogräs eftersom de kan ha tjocka, träiga rötter. Också, om du planterar på omplantering buske på annat håll, skador på rotsystemet bör undvikas.

Instruktioner

•Använd en manuell Häckklipparen att skära ned lummiga tillväxt och få tillgång till woody, tjockare delen av busken.

•Använd en sekatörer skära ned vedartade grenarna till en hanterlig längd. Många typer av buskar kan växa tillbaka och fyll i även efter att skära tillbaka till halva sin ursprungliga längd eller mindre--skära vedartade tillväxt nog så att du kan enkelt komma åt jorden runt anläggningen för grävning.

•Använd en platt spade att gräva en cirkel rakt ner runt busken. Radien av cirkeln bör vara minst en fot--större för större buskar. Ditt mål bör vara att skära genom så få rötter som möjligt. Om du känner den spade slå rötter ofta kan gå tillbaka och göra cirkeln större.

•Använd en normal böjda spade för att bända upp den buske roten dunge gratis. Sätt spaden i cirkeln du skär med platt skyffeln och och utöva påtryckningar i slutet av handtaget för att bända upp busken. Du kan behöva bända i det från flera olika ställen runt cirkeln till fullo lossa anläggningen.

•Sätt den drog upp buske i en skottkärra så att du kan flytta den enkelt till en webbplats för transplantation eller för bortskaffande. Om du planerar att bli av busken, kan du klippa det ytterligare och få så mycket av smutsen ur rötterna som möjligt.

Tips & varningar

  • Om du tänker förstöra busken du gräver upp, kommer att skär tillväxten ned så långt som möjligt göra det lättare att arbeta med. Du har också råd att skära av mer rötter när du gräva upp, även om det är en bra idé att inte alltför många begravda rötter om du planerar att plantera något annat i stället.
  • Om du avser att transplantera en buske efter gräva upp, är det viktigt att behålla så mycket av rotsystemet som möjligt för att hålla det friska.