Hur du donerar försiktigt begagnade kläder

Donera försiktigt använda kläder är en filantropisk sätt att declutter ditt hem. Inte bara hjälper det du rensa ut dina garderober och köksskåp, men du kommer att passera kläder till de som behöver det, hålla försiktigt används kläder ur en deponi och att hjälpa för att hålla vissa sparsamhet organisationer i branschen. Det finns flera organisationer som accepterar donationer av försiktigt använda kläder. Att göra en avdragsgill donation av försiktigt använda kläder påverkar direkt i din kommun.

Instruktioner

Samla försiktigt använda kläder att skänka

•Sort genom kläder i garderober och byråer att välja försiktigt begagnade kläder för att donera. Välj kläder som du inte kommer att missa. Bra kandidater för donation inkluderar kläder som inte har blivit slitna för ett år eller mer och kläder som barnen har vuxit ur.

•Inspect den försiktigt använda kläder före donera det. Kolla kläder för fläckar, tårar och skador som gör artikeln unwearable. Om det är alltför skadat för dig att bära, då är det inte lämpligt att donera.

•Rengör eller reparation kläder objekt i övrigt gott skick. Om en kläder objekt behöver en mindre reparation eller en fläck lätt kunde tas bort, så gör det nödvändiga arbetet för att göra artikeln en bra kandidat för donation.

•Sätt försiktigt begagnade kläder i ren soppåsar, att göra en lista över varje objekt som din go med papper och penna. Säkert nära toppen av varje väska.

Donera försiktigt använda kläder objekt

•Var påsar med försiktigt använda kläder till en donation center. Överväga att donera kläder till Frälsningsarmén, Goodwill eller en lokal kyrka-sponsrade sparsamhet butik.

•För skattemässigt får en donation kvitto från den mottagande organisationen. Kontrollera att mottagande innehåller namnet på organisationen, datum, plats och en beskrivning av kläder poster donerat. Använda en donerat poster värdet Guide, tillgänglig från Goodwill eller Frälsningsarmén, att avgöra värdet av artiklarna vann.

•Placera donation kvittera med din tax records. Din skatt beredare hjälper dig att avgöra om du kan göra avdrag för värdet av din försiktigt använda kläder donation.