Hur du börjar plantera grönsaker

Hur du börjar plantera grönsaker

Plantera grönsaker i din egen trädgård är en tillfredsställande känsla. För att skapa en trädgård som producerar friska grönsaker, du vet hur man startar en. Du måste tänka på säsongen, typ av grönsaken, ordentlig belysning och när ska man plantera utomhus.

Instruktioner

•Buy korrekt vegetabiliska frön. Leta efter frön som kommer att blomstra i ditt geografiska område. De flesta utsäde paket tillhandahålla denna information på baksidan av sina paket. I tillägg, att välja ekologiskt eller arv producerar frön godare grönsaker.

• Fyll små plast eller frigolit koppar med bördiga krukväxtjord. Till gör så, fukta smutsen med vatten. Ta smuts i handen och klämma ut överflödigt vatten. Placera smuts i var och en av kopparna.

•Placera fröna i kopparna. Frö endast en per kopp att hålla plantan från trassel sina rötter med andra närliggande plantor. När du plantera dem till en större behållare eller i marken, behöver du inte att reda ut dem. Särskild uppmärksamhet på djupet som du behöver så din utsäde. Varje frö kan ha ett krav på olika djup. Plantera mer än en av varje utsäde av köksväxter, om vissa inte gror.

•Label varje kopp. Detta sparar tid gissa vad du planterat. Detta är särskilt viktigt om du planterar mer än två eller tre typer av grönsaker. När du plantera, placera en pinne i marken med namnet på grönsaker på den.

•Water varje grönsak växt, efter behov. Kontrollera din anläggning dagligen och se om den behöver vatten. Om marken är svartaktiga i färg, är det tillräckligt fuktig. Om färgen är brun, behöver växten vatten. De flesta växter måste vattnas var 3 till 4 dagar.

•Var patient. De flesta grönsaker växter tar 7-10 dagar att gro.. Om jord, vatten, temperatur och belysning har rätt, börja dina frön gror inom denna tid. Om man inte gror inom 14 dagar, kan du ignorera det och börja en ny. Ibland är problemet frö själv. Inte alla fröna gror.

Tips & varningar

  • Du kan använda frön från grönsaker som du har köpt. Vattna inte över anläggningen. Mögel kan i och dödar växten.
  • Inte växt utomhus tills den rekommenderade tiden. Denna information ligger också på baksidan av paketet utsäde. Värma grönsaker växter så de inte fryser.