Hur du bifogar ett takdäck i ett hus

Hur du bifogar ett takdäck i ett hus

Taket däck kräver säkert hjulupphängningens till ett hus att överleva starka vindar, jordbävningar och gäster för parterna eller fyrverkerier visar tramping fötter. Standardkortlekar förlita sig på en redovisning ombord ansluten till husgrund och inlägg för stöd, inbegriper taket däck istället stadiga balkar på 2-av-6 styrelser kallas fönsterbräda plattorna. Komplexiteten i att skapa en säker takdäck ofta bly tillåter avdelningar för att kräva att en ingenjör eller arkitekt design och stämpla dina planer att kontrollera däck blir en fast, stadig struktur.

Instruktioner

•Mark planerade platsen för fönsterbräda plattorna på taket per arkitektritningarna. Du kan behöva noggrant mäta avståndet från taket funktioner som åsen linjer, skorstenar, vent stackar, takfönster eller brandmurar på angränsande rad hus, enligt planerna, att anlända på tröskeln plattan platser. Räkna med att markera fyra fönsterbräda plattorna--två varje för främre och bakre strålar av en enkel rektangulär däck-- och sex fönsterbräda plåtar för en större eller multilevel takdäck.

•Kapa en 12-tums längd på 2-av-6 tryckimpregnerat virke för att göra varje sillplankan. Placera den på sin angivna plats. Om taket inte är nivån, shims cut från skrot trä att föra fönsterbräda plattorna horisontella och bekräfta med ett vattenpass.

•Skapa balkar av fördubblats-- eller ibland tredubblats--2-av-10 tryckimpregnerat virke bultad tillsammans med galvaniserad lag bultar, efter godkänd designplanen; planen kan också kalla för ännu större 2-av-12s skapa en stråle för större spännvidder. Centrera den främre balken på det främre paret fönsterbräda plattorna och tillbaka balken på tillbaka pläterar, att ha en assistent att hålla varje bom i sin tur vertikalt och lod med vattenpass.

•Tryck på två stora vinkelparenteser, kallas hold-down konsoler, på varje sillplankan på vardera sidan av balken. Borra med en 3/8-tums trä borr genom sillplankan och shims. Växla till lite murverk som du fortsätter att borra, om du bifogar sillplankan med en part vägg, placeras i chuck av en borrhammare. Anvisningarna arkitektens, som kan ringa för att infoga i hålet en 3/8-tums gängstång som agerar som ett ankare, inbäddade i quick-inställningen epoxi, anbringa fönsterbräda plattorna och hold-downs.

•Fast ankare spö med en galvaniserad bricka och mutter för att säkra hold-down fästet sillplankan och sillplankan på taket själv. Borra med en trä bit genom hålen på toppen av hold-down fästena på vardera sidan av strålen och genom balken, inklämt mellan hakparenteserna. Driva en galvaniserad lag bult genom parentes och balk, och dra åt en bricka och mutter med en hylsnyckel.

•Komplett däck genom att installera bjälklag ovanpå bjälkarna, täckt med däck styrelser och med hörnstolparna på omkretsen att stödja en topp och botten järnväg och din ståndare, som du skulle en kortlek på marknivå.