Hur du bifogar en metall kvartalet tur ventil i ett PVC-rör

Om du installerar din egen VVS-system, då använder du sannolikt PVC-rör, eftersom de är billiga och lätta. VVS-system måste avstängningsventilerna som kan öppna eller stänga röret med en kort tur för ett handtag. Många avstängningsventilerna är metall, måste du veta hur du ansluter en metall ventil till ett PVC-rör. Detta är inte ett svårt förfarande, och är lätt att göra av det hem hantlangare.

Instruktioner

•Rengör slutet av PVC-rör med tvål och vatten. Använd en ren trasa för att tvätta den, och noggrant torka den med en annan trasa. Ren trådarna i ventilen och kortet på samma sätt.

•Använd VVS primer till slutet av PVC-rör, med hjälp av en penslar. Primern mjukar upp röret och förbereder det för limning.

•Använd solvent cement till slutet av röret adapter, med en annan borste för att undvika kontamination med cement med primer. Cement kommer band röret till kortet, vilket ger röret en manlig gängade slutar. Låt cementen torka enligt tillverkarens instruktioner. Kortet skall vara dimensionerade så att dess inre diameter är lika med den yttre diametern av PVC-rör. Dess yttre diameter måste vara lika innerdiameter på ventilen. Dess trådar måste klippas för att matcha trådar i ventilen.

•Använd röret fogmassa på utsidan av trådarna som ventil. Använd en ny pensel för att undvika kontaminering. Tråd ventilen på kortet. Att det rör gemensamt förening torka enligt instruktionerna. När det är torrt kommer det täta skarven mot läckor.

Tips & varningar

  • Om din avstängningsventilen är också en vinkelventil--vilket innebär att in- och utlopp inte linje upp-- så se till att utloppet pekar i rätt riktning innan du cement det på plats. Det bör noteras på röret det kommer att vara ansluten till på andra sidan.
  • Om denna pipe är tänkt att bära vatten, måste du se till att VVS primer, solvent cement och pipe gemensamma förening är säkert att använda med dricksvatten. Om dessa produkter inte kommer med denna information, då anta att de inte är säkra för användning med dricksvatten.