Hur du beskär en Yucca växt bort döda blommande stjälken

Hur du beskär en Yucca växt bort döda blommande stjälken

Yucca växter växer in blankett ett träd eller en buske. Tree yuccas är tall växande träd som har tjock fibrös blad på tips av deras filialer. Gemensamma träd yuccas är spanska bajonett (Yucca aloifolia) och Joshua tree (Yucca brevifolia). Buske yuccas, som den håriga yucca (Yucca filamentosa), är lågväxande taggiga växter som bildar rosetter av tjock fibrös blad som gro från en central punkt. Efter båda yucca växter blomma, är en brun blomma stjälk kvar. Blommande stjälken bör avlägsnas från anläggningen om du inte vill för anläggningen att producera utsäde. Ofta, buske yucca växter blir bruna och sedan dö efter de blommar, men nya växter dyka upp runt döda rosetten.

Instruktioner

Blommande stjälken avlägsnande av buske Yucca

•Placera på läder Trädgårdshandskar och plommon av döda och döende bladen på våren med skarpa sekatörer. Undvik att dra lämnar bort växten som detta orsakar skador.

•Ta bort blomma stjälken efter det har torkat, vilket är vanligt i slutet av sommaren. Skär blomma stjälken 3 till 4 inches ovanför mitten av rosetten med skarpa sekatörer. Ta bort stjälken avhuggna blommande och kasta. Dra stjälken ut från centrum av anläggningen endast om centrum är ruttnade och stjälken lätt kan tas bort.

•Dra den döda yucca växt ur marken försiktigt när du märker nya växter bildar runt den. Var försiktig att inte störa de nyligen framkommit växterna.

Blommande stjälken borttagning av träd Yuccas

•Prune off bara döda eller döende lämnar med sekatörer. Ta bort gröna blad skadar trädet. Bära läderhandskar för att skydda händerna.

•Kapa flower stalk vippor av trädet efter några veckor av blommande om du bor i ett våtutrymme. Skär vippor 3 till 4 inches från mitten av bladen med skarpa sekatörer. Död kommer att blomma stjälkar falla bort träd lämnar efter sig ett hål där vatten kan komma in i hjärtat av anläggningen och ruttna ut från insidan.

•Kapa flöda stjälkar när som helst om du bor i ett torrt klimat. Skär stjälken vippor 3 till 4 inches från mitten av bladen med skarpa sekatörer. Det är inte skadligt att lämna den blommande stjälkar på trädet om du bor i ett torrt område som inte får mycket regn.