Hur du beskär en fransk lila

Franska lila (Syringa vulgaris), en buske som producerar blommor rik på färg och doft, är ett populärt val för att ingå i ett hem landskap. Vid full mognad stå franska syrener 8 till 15 fot lång. Beskära dem årligen---efter att de blommande, färdiga i slutet av våren eller försommaren---att bibehålla kraftig tillväxt, uppmuntra massor av blom och hjälpa dem att bilda bra, fast ramar.

Instruktioner

•Prune bort sjuka och missbildade grenar på marknivå eller tillbaka till deras överordnade grenar. Avskurna stjälkar som är gamla och har varit improduktiva. Enligt Cornell University förlängning, lämna endast 7-10 friska stammar av olika åldrar, jämnt fördelade. Hålla i åtanke att efter fem eller sex år, franska lila härrör producerar mindre och färre blommar.

•Thin toppen av din bush om den är för tjock och växande vilda. Denna typ av beskärning ger mer ljus att nå insidan av anläggningen.

•Prune tillbringade ljuslila blommor samt att hjälpa blomman växer och blommar mer i stället för att göra frön. Det håller också de franska syrener snyggt. Beskära blommorna på deras bas, precis ovanför där flower spike växer från stadens två vinklade grenar.