Hur du begränsar radonexponering

Hur du begränsar radonexponering

Begränsa gas radonexponering i ditt hem är viktigt att hålla din familj säker. Enligt den amerikanska EPA 1 i varje 15 bostäder beräknas ha en förhöjda radon nivå. Surgeon General har varnat för att radon är den näst vanligaste orsaken till lungcancer bakom rökning. I en färsk EPA studie konstaterades att det finns över 21.000 lung cancer dödsfall per år orsakas av radongas.

Radongas kommer vanligtvis in ett hus genom golv platta eller källare golvet. Radon kan också ange runt verktyget rör av linjer eller sprickor och luckor i väggarna. Hem med bra vatten har också en ökad risk eftersom radon kan finnas i vattnet. Alla hus kan hade radon gas problem. Hus som har haft ett hem wrap installerat kan vara mer benägna att hålla i den dödliga gasen, även om dragiga hushåll i radon förhöjda områden kan också vara i riskzonen. Denna artikel kommer att hjälpa dig att få igång gräns din exponering radongas.

Instruktioner

•Känn ditt hem för att bestämma halten av radongas. Mätning kommer att ge ett värde i pico curies per liter luft. Kommer du att få en nivå under 4 pCi/L att begränsa exponeringen. Köp en kortsiktig radon testkit från din lokala hem förbättring butik eller anlita en kvalificerad testare att komma till ditt hem att utföra testet. Startvärdet som du får kommer att radon nivå baslinjen du bör använda.

•Inspect golv platta eller källaren platta, väggar, och runt verktyget linjer och rör. Leta efter sprickor eller luckor. Markera det eller de alla sprickor och klyftor så du enkelt kan hitta dem när du går tillbaka till åtgärda.

•Seal sprickor i betong med en epoxi konkreta filler. Om sprickor är för tunn för att placera epoxi, förbereda sprickor genom slipning ett spår med hjälp av en handhållen slipskiva. Slipa ett spår i sprickor och placera epoxi enligt anvisningarna. Kontrollera att sprickor och spåren är rena av fett eller löst material innan epoxin.

•Seal sprickor runt verktyget linjer eller andra oregelbundna mellanrum med hjälp av expansiv skumisolering. Detta kommer i en sprayburk och finns att köpa på alla hem förbättring butik. Rengör området förseglas och sedan spraya en liten mängd av isoleringen. Skummet kommer att expandera, tätning klyftan.

•Om du har en sump pump också, få en cover. Radon kommer att samla in i oljetråget pumpen väl och ange ditt hem. Täta toppen av locket och runt rören med täta. Om du behöver komma åt sumpen, kommer ni att rensa bort alla täta och återförslut omslaget.

•Använd en kortsiktig test, testa radon nivå för att se om det är lägre än 4 pCi/L. Om det är, använda en långsiktig test för att se till att testresultatet inte var oberäkneligt. Om radon är fortfarande över 4 pCi/L måste du anlita en radon sanering specialist att installera en fläkt med fläkt att utvisa radon utanför hemmet. De kommer vanligtvis installera en pipa i din sump pump eller lägsta område i källaren som sträcker sig ovanför din taklinjen. Intern fläkt fläkten i röret kommer att köras kontinuerligt. Vad ta resultaten, radon på allvar eftersom exponering kan vara dödliga.