Hur du använder utsäde bollar att förbättra den biologiska mångfalden

Biologisk mångfald, eller "biologisk mångfald," är den stora mängd jordens levande varelser. Enligt World Wildlife Foundation (WWF), har många arter av växter 400 tusen gener eller mer, vilket leder till en oändlig ström av genetiska variationer. Tyvärr, den biologiska mångfalden är hotad på grund av spridningen av avskogning, våtmarker förstörelse och stadsutbredning. Om du vill hjälpa återuppväcka den biologiska mångfalden, försöka sprida utsäde bollar i områden som behöver en vegetation föryngring.

Instruktioner

•Använd eller göra utsäde bollar som har en mängd olika frötyper blandas i. När du scatter utsäde bollar, tar mest rejäla, anpassningsbar vegetationen tag, så att du kan ta del av vad som växer bra i området.

•Scatter utsäde bollar att återskapa inhemska livsmiljöer i områden som nu domineras av karga eller avverkat mark. Göra lite forskning för att avgöra vilka typer av vegetation frodas i regionen och göra utsäde bollar som inkluderar de utsädessorter så du kan recultivate området.

•Don't förväntar sig att upprätta vegetation och förbättra den biologiska mångfalden i ett område under en säsong. Här hittar du några av fröna är snabba att ta tag, som andra utför inte bra på grund av klimatet eller mark. Experimentera, och planerar att arbeta på att införa en mängd arter i ett område under loppet av flera år.

•Ta reda på vilka typer av vegetation som är lämpligast för vilda arter i området. För att förbättra den biologiska mångfalden, måste du inte bara inför olika vegetation till området, men också se till att växtligheten kommer att stödja de varelser nu levande bort av landet.

•Förbättra din egen bakgård genom att skapa en fristad för vegetation och vilda arter som finner sig kantade ut av förstörelse av livsmiljöer. Använd en mängd utsäde bollen mixar för att diversifiera din bakgård vegetation och börjar du att attrahera nya raser av insekter, fåglar och critters.

Tips & varningar

  • Besöka Urban Habitat Chicago för att använda deras steg för steg guide för att göra ditt eget utsäde bollar (se resurserna nedan).
  • Join the Nature Conservancy för att bidra till att stödja bevarandet av olika växt- och
    samhällen (se resurserna nedan). Kolla in deras "Bevarande av Design" program, ett vetenskapligt förhållningssätt till fastställa de mest omedelbara hot mot den biologiska mångfalden.