Hur du använder toaletten skruvar

Hur du använder toaletten skruvar

När en kolven kommer inte att rensa din toalett och det är dags för mer drastiska åtgärder, nå för en toalett-skruv. Kallas ibland för en VVS orm eller garderob skruv, är det i grunden en halvstyv kabel med tillräcklig flexibilitet att arbeta sig igenom en toalett invecklade linjer. Kabeln har en spets av vässade stål i ena änden och ett handtag på den andra, och den passar genom en guide slang. Veva handtaget roterar spets. Typiska räckhåll för en toalett skruv är 3 fot, vilket gör det användbart för blockeringar i omedelbar närhet av toalett basen.

Instruktioner

•Lift wc-stolen. Stäng av vattnet vid vattenförsörjning ventilen under toaletten. Bära gummihandskar för att skydda händerna.

•RETRACT skruv kabel hela vägen in i det flexibla röret och sätt in röret i toalett avloppet. Veva handtaget i en riktning att ta tillbaka skruven tills det kommer inte att veva någon ytterligare, då vev i den andra riktningen att distribuera skruv kabel, trycka ner som du gör.

•Stop trycka när du märker ökat motstånd mot skruven, eller kabeln börjar att böja. Veva handtaget snabbt för att arbeta skruv huvudet genom obstruktion.

•Dra skruven ur avloppet när vattnet börjar rinna, fortsätter att veva handtaget för att bryta upp hindret som skruven backar. Tvinga inte ut. Om det fastnar, hålla veva medan du rör det fram och tillbaka för att släppa den. Har en hink praktiskt vid sidan av toaletten så du kan dra skräp från huvudet när skruven är ute.

•Plunge i toaletten med en kolv att tvinga lossade blockeringen i avloppet. När skålen tömmer, slå på vattnet och spola toaletten för att rensa avloppet.

Tips & varningar

  • Ren skruven ordentligt med en trädgårdsslang efter varje användning att desinficera det och hålla den servas. Linda in den i en plastpåse att transportera det från toaletten till en lämplig rengöring område.
  • Det finns många typer av VVS skruvar för olika typer av avlopp. Avmarkera en toalett endast med en toalett eller garderob skruv. Med hjälp av en annan typ av skruv kan skada toaletten.