Hur du använder oorganiska marktäckning

Hur du använder oorganiska marktäckning

I denna tid av återvinning och "grönare" verkar det bara naturligt att föra det till trädgården med hjälp av oorganiska marktäckning. Oorganiska material kommer inte till näringsämnen i jorden men de bryts ner inte lätt. Oorganiska täckningsmaterial inkluderar lavastenar, grus, plast eller liggande fibrer som varken bryter ner och förbättra markens struktur eller lägga till näringsämnen i jorden. När en webbplats kräver renovering, kan oorganiska täckningsmaterial vara svår att ta bort medan ekologisk Täckningsmaterial kan lätt integreras i marken.

Instruktioner

Hur du använder oorganiska marktäckning

•Använd tidning. Marktäckning med tidningen som marktäckning är billigt men användbart. Tidningen mulch förhindrar ogräs grobarhet och är mycket effektiv i grönsaksodlingar. Tidningen är lättillgänglig och anmärkningsvärda steril. Nackdelen med tidningen mulch är att det kan blåsa bort om inte nedtyngda och är oftast bara bra för om en säsong.

•Använd landskap tyger. Liggande tyger är vanligtvis en svart vävt tyg som innehåller små hål i ytan så att luft, vatten och näringsämnen för att flytta till och från marken. De är inte estetiskt tilltalande själva och används vanligtvis med täckningsmaterial placeras på toppen. Liggande tyger kan hämma tillväxten av ogräs. Som ekologisk täckningsmaterial bryta ner ovanpå liggande tyg; kompost är utvecklat, att skapa en idealisk plats för ogräsfrön att gro. komposten ska rensas bort med jämna mellanrum och området remulched. Den genomsnittliga kostnaden är ca $20 per 6-av-50 fot rulle.

•Använd återvunnet gummidäck. Ibland kallas smula gummi, återvunna däck, är ett tunga material som är inte sönderfaller, tvätta eller blåsa bort lätt. Det motstå också sjunka det marken som grus. Denna typ av marktäckning är normalt återfinns i turf områden som utsätts för hög trafik som nära en vagn bana eller på sport grästorvor eller lekplatser. Det kan con i en mängd olika färger. I högtrafikerade bära områden det bidrar till att minska markkompaktering och förbättrar tolerans. Det ger stoppning för båda turf gräs kronan och för dem som använder torv. Smula gummi ökar markens temperaturer, som under vissa förhållanden kan öka. Den genomsnittliga kostnaden är $9 per 30-pund bag, som omfattar 7 1/2 kvadratfot, 2 inches djupt.

• Använd plast. Plast är billiga och finns i olika tjocklekar och färger. Svart plast kan öka markens temperatur och kontrollerar effektivt de flesta ogräs eftersom ljuset inte kan nå plantor. Klar plast kan öka markens temperatur 10° c eller mer. Klar plast används i varmare klimat för att pastörisera jordar före plantering. Plast kan användas tidigt på säsongen att öka markens temperatur och förlänga växtsäsongen eller att hjälpa mognar frukt. Tomater och jordgubbar är grödor som kan gynnas av ökad tidigt mark temperaturer. Plast rekommenderas inte i landskapet sängar eftersom medan det hämmar tillväxt av ogräs det också kommer att hämma tillväxten av önskvärda växter. Plast begränsar luftrörelser, vatten och näringsämnen till och från marken vilket kan resultera i extremt torra eller blöta markförhållanden, båda är skadligt för växtskydd.

•Använd sten, småsten, grus. Sten, stenar, grus och sten kan användas för färg, konsistens och stabilitet. Rocks skapa en permanent täcka, särskilt när klädda med plast. Alla stenar är brandsäkra. Dessa produkter bryta inte ner i marken. Mindre stenar kan sjunka ner i marken efter tid. Några stenar är svåra att hålla rena. Denna typ av marktäckning är tungt arbete. White river grus i 1/4 till 1/2 - tums bitar i en 1/2-cubic-foot väska säljer för $2,59. En 1/2-cubic-foot påse röd lavastenar är $2,99. White river rock i 1 till 2 tum storlekar i en 1/2-cubic-foot väska är $2,99. Större mängder och olika sorter av dekorativa rock finns från specialitet marktäckande företag.

Tips & varningar

  • Tänk på att oorganiska mulch är en lång sikt installation.