Hur du använder nedbrutet granit

Hur du använder nedbrutet granit

Nedbrutet granit börjar livet som granit vaggar. Som det förmultnar, väder det i mindre bitar. Graniten kan vara så liten som ett korn av sand eller upp till en fjärdedel tum i diameter. Nedbrutet granit är en bra yta för gångar, uppfarter eller som en väldränerad yta i sällskapsdjur kennlar. Med hjälp av förmultnade granit ger ett naturligt utseende av ytor och många människor har möjlighet att installera det själva.

Instruktioner

•Välj rätt typ av förmultnade granit. Sorter är lös granit, nedbrutet granit med stabilisatorer och nedbrutet granit med kåda. Lös nedbrutet granit är det billigaste valet och har inte något blandat med det. Nedbrutet granit med stabilisatorer komprimerar lite mer fast, men fortfarande har en lös yta. Nedbrutet granit med harts har en hård yta när den är klar och ser ut och känns liknar asfalt. Alla tre typer av förmultnade granit kan användas för olika projekt, men den förmultnade graniten med stabilisatorer och harts, medan dyrare, varar längre.

•Mark området konstruktion. Använda trä stakes och sträng för att markera av uteplats, uppfart eller annat område som du skapar. Noggrant undersöka projektområdet och se till att du är nöjd med layouten innan du börjar ditt projekt.

•Förbered ytan av området där du tänker installera den förmultnade graniten. Marken under projektområdet bör vara fria från skräp. Landskap-Design-Advice.com rekommenderar om 3 till 4 inches av grus som en under ytan innan du lägger den förmultnade graniten. Detta kommer att förbättra dränering, som kommer att förlänga livslängden på den förmultnade graniten.

•Fyll området med nedbrutet granit. Använd en spade och en skottkärra att jämnt fördela graniten över ytan av området, och följa upp med en kratta att jämna graniten. Du bör sträva efter 3 till 4 inches av granit, jämnt fördelade över hela projektet.

•Kompakt området med hjälp av en kommersiell rulle, hand tamper eller vibrerande plattan tamper. Dessa artiklar finns tillgängliga för uthyrning från kommersiell uthyrning butiker och göra snabba arbete av komprimering granit yta. Ta tid att komprimera ytan grundligt kommer att förlänga livslängden på ditt projekt.