Hur du använder kök bunkar som blomkrukor

Blomkrukor köpt från plantskolan kan vara dyra. Trädgårdsmästare kan använda vanliga skålar från köket som ett billigt och bekvämt alternativ till affären blomkrukor. Du kommer att behöva kontrollera kök skålar har lämpliga dränering så du inte dränka blommorna när du vattna dem. Du kan åstadkomma detta med grus eller genom att peta hål i botten av skålen.

Instruktioner

•Välj en kök skål som är stora nog att rymma blomman du vill plantera. Det bör vara så stor som behållaren där blomman kom, om inte större.

•Poke tre till fem dräneringshål i botten av köket skål med en mattkniv, om skålen är plast. Hålen gör att överskottsvatten att fly när du vattna blomman. Placera en tallrik under för att fånga vattnet som rinner ut.

•Pour 2 inches av grovt grus i botten av skålen kök om det är metall, glas eller annat material du inte kan klippa med en mattkniv. Varje överflödigt vatten samlar in i gruset, som kommer att hålla det borta från rötterna av blomman.

• Fyll skålen 2/3 full med krukväxtjord. Överföra blomman i skålen, sprida rötterna med handen. Fyll skålen resten av vägen med krukväxtjord, åtstramande marken med händerna när du går. Vatten tills marken lägger sig och placera skålen i en solig plats.