Hur du använder färg att ändra färg på badkar

Hur du använder färg att ändra färg på badkar

Badkar är ofta förbises när det gäller att redecorating, men du kan ge ditt badrum en helt ny känsla genom att måla ditt badkar. Även detta projekt presentera några utmaningar, kan resultaten av att ge ditt badkar ett nytt lager färg vara omvälvande. Oavsett om du vill fräscha upp ditt badkar med en enkel neutral färgskikt eller gå för något djärvare och mer dekorativa, finns det målning kit som hjälper dig att nå ditt mål.

Instruktioner

•Flytta allt som är på och runt badkaret. Lägga på en ansiktsmask, skyddsglasögon och handskar. Ren ytan av badkaret noggrant med en alkohol-baserade kemiska rengöringsmedel, försiktigt så att inte låta renare komma i kontakt med någon omgivande färg. Skölja bort renare och låta badkaret att torka.

•Sand badkar ytan för hand med grovt sandpapper; var noga med att inkludera avsatsen och alla hörn. Detta hjälper att färgen klibbar till badkaret. Skölj eller torka bort materialet som slipas.

•Täcka allt som inte ska målas, såsom kranar och avloppet, med maskeringstejp; Täck golvet med en droppe trasa, säkrade av maskeringstejp.

•Följ instruktionerna i kit för epoxi färg. Innan du öppnar färg, lägga på en ansiktsmask, skyddsglasögon och handskar. Tillämpa färgen snabbt med en borste, börjar med insidan av badkaret och slutar med kanten. Låt färgen torka 24 till 48 timmar. Lägga till en andra och tredje rock som behövs, så att var och en att torka helt.

•När badkaret har botade, lägga på en ansiktsmask, skyddsglasögon och handskar, följ sedan instruktionerna för att blanda klar epoxi. Applicera ett tunt lager epoxi på ytan av badkaret. Ta bort maskeringstejp när badkaret är helt torr.

Tips & varningar

  • För en snabbare och enklare projekt, överväga att använda en palm slipmaskin och en färg spruta.
  • När du arbetar med rengöringsmedel, målarfärg och epoxy, vara medveten om att vissa försiktighetsåtgärder vidtas. Se till att badrummet är väl ventilerad, använda ansiktsmask och skyddsglasögon och Använd skyddshandskar för att undvika kontakt med huden. När projektet är avslutat, ska du kassera eller lagra materialet ordentligt.