Hur du använder Coco Liners

Hur du använder Coco Liners

När det gäller planter liners, är två populära alternativ coco och mossa. Coco liners, även kallad kokos liners, är gjorda av kokosnötter, vilket innebär att produkten betraktas som en förnybar resurs. PH-värdet i coco liners är idealisk för plantering och trosskydd överensstämmer med formen på behållare, lätt att använda.

Prep Liner

Coco liners kommer i preshaped former eller långa rullar. Om din plantering korg kommer i en standard form och storlek, spara premade kokos trosskydd tid. För udda-formade korgar gör en rulle av coco liner för en anpassad liner att passa planter. Skär en bit av liner tillräckligt stor för att helt passa inuti korgen. Blötlägg kokos i en stor behållare med vatten i 15-30 minuter. Blötläggning lägger första fukt och hjälper mögel kokos till formen på behållaren. Placera ark av kokosfibrer inuti behållaren, jämna ut det så liner passar in i korgen. Trimma alla överskott coco liner längs den övre kanten av behållaren.

Förhindra vätskeförlust

Alla dessa fibrer från kokosnöt skal menar din hängande potten kommer att få massor av dränering, men alla som dränering kan också betyda dina växter torka ut snabbt. En plast liner inuti krukan hjälper hålla några av fukt i så du behöver inte att vatten dina växter så ofta. Några preshaped kokos liners kommer med en inbyggd plast liner. Du kan också lägga till en plast liner, med något så enkelt som en livsmedelsaffär säck. Peta hål i plast liner så planter rinner på lämpligt sätt.

Fyll krukan

Med liner säkrade på plats, är du redo att fylla din hängande potten. Välj en lätt planteringsjord mix så din behållare inte är för tung. Fyll kokos-fodrade krukan försiktigt, lämnar minst 1 tum på toppen. Den kokosnöt skal används i kokos innehåller kalium, koppar, zink och mangan--alla näringsämnen som gynnar växters tillväxt.

Fabriken i kokos

Du kan plantera i en kokos-fodrade planter precis som du skulle med någon hängande planter. Välja en balans mellan växt färger, höjder och texturer för variation i din hängande behållare. En skillnad med coco liners är möjligheten att plantera på sidorna av behållaren. Skär hål längs sidorna av behållaren precis tillräckligt stor för dina plantor. Sätt rötterna av plantor genom hålet så att de är inuti behållaren. Lägga till fler krukväxtjord för att täcka rötterna. Plantering runt kanterna av kokos liner gör behållaren titta full snabbare.