Hur du använder ättika att hålla mögel från att komma tillbaka

Vinäger är mer än en livsmedelstillsats. Det är också en viktig rengöringsmedel, kan utföra uppgifter som många kommersiella rengöringsmedel inte kan hantera. Eftersom hushållens ättika innehåller nog sura koncentration att förstöra mikroorganismer men inte tillräckligt för att skada ditt hem eller din hälsa, kan det fungera som ett kraftfullt vapen mot mögel. Medan många produkter skryta förmågan att döda mögel, kan vinäger fungera som ett förebyggande verktyg, arbetar för att hålla mögel från att återvända.

Instruktioner

•Ta bort alla befintliga mögel. Torka objekten eller surface(s) helt och ta bort torkade, överblivna mögel sporer. För att säkerställa optimal torrhet, använda en källa till värme, som solljus eller en rymden värmare. En avfuktare kan också fungera för unken mattor. När ytan är 100% torr, Använd en dammsugare slang för att suga upp torkade sporer. Om mögel fläckar, spraya dem med utspädd klorin (i 3 delar vatten) och skrubba med en svamp.

•Pour destillerat vit vinäger (5 procent koncentration) i en sprayflaska. Om du bor i en fuktig miljö, eller om din ytor är mycket mottagliga för mögel kontaminering på grund av fukt, Använd full styrka vinäger, outspädd. Om du har låg risk för kontaminering, men fortfarande vill tillämpa vinäger som en förebyggande åtgärd, lägga till lika delar vatten i din sprayflaska.

•Spray ytor där mögel tidigare dykt upp eller alla ytor som du vill att förhindra mögel uppstår. Håll flaskan minst 3 inches bort från ytan och dimma lösningen lätt. Applicera lagom ättika för att absorbera i ytan utan blötläggs. Du kan spraya vinäger över trä, injekteringsbruk, plattor, mattor och tyger. Om sprutning tyger, placera dem i tvättmaskin omedelbart efter och tvätta med en varm miljö. Lägg inte blekmedel till tvätten, eftersom den kan reagera negativt med ättika.

Tips & varningar

  • Oroa dig inte om stickande ättika lukten som uppstår när du spraya ditt objekt. Även om doften kan verka outhärdligt i början, det kommer att försvinna inom ett par timmar medan de positiva effekterna av den sura återstår.