Hur du ansluter två byggnader med Cat5e

Hur du ansluter två byggnader med Cat5e

Ansluta två byggnader med CAT 5 kabel är mer än bara om kabel på marken. Det finns ett antal steg som du måste ta till ordentligt skydda kablarna från väder och marken fukt eftersom det måste begravas. Medan det finns CAT 5-kabel som är utformad för att begravas direkt, fortfarande rekommenderas att du skydda raden eftersom fastställande en kabel paus kan medföra gräva upp hela linjen för att inspektera för skador.

Instruktioner

•Hitta den kortaste direkta linjen mellan de två byggnaderna med en laser measurer. När den kortaste linjen finns, sprayfärg raden över marken. Detta kommer att bidra till att vägleda dig när du gräver diket för kabeln.

•Ø ett hål i väggen i byggnaderna av ändarna på spray målade linje samtidigt bär skyddsglasögon. Ju närmare borra du till slutet av spray målade linje, desto mindre arbete måste du göra för att ansluta linjen till huset.

•Dig ett dike en fot ner och en halv fot bred med en spade på spray målade linje. Fastställa PVC rör i diket, använda epoxy lim för att bond ändarna av PVC rören tillsammans. Skjut in CAT 5-kabel i ena änden av PVC slangen tills du har en bra 10 fot av CAT 5-kabel i den andra änden.

•Cap i ändarna av markförlagda kablar med ett vertikalt rör som går upp en fot från marken. Fäst ett U-rör på slutet av vertikala röret så att öppningen är vänd mot marken; Detta förhindra regn från att hälla i underjordiska röret. Täta runt CAT kabeln som kommer ur U röret tills den är helt stängd, spara för katt kabel.

•SLIP CAT 5-kabel slutar i hålen du borras i sidorna av byggnaderna. Täta runt hålet tills hålet är helt fyllt, med endast CAT 5 kabel sticker ut. Begrava PVC rör i diket med din spade att slutföra anslutningen. Du kan koppla CAT 5 kablar som är inuti byggnader i deras respektive datorkomponenter nu.