Hur du ansluter kopparrör

Hur du ansluter kopparrör

Kopparrör i hemmet används oftast för att ge vatten till ismaskin i kylskåpet. Detta innebär att du måste göra en koppling mellan en befintlig vatten linje, helst en koppar linje och slangen till kylskåpet. Det kan också innebära ansluter två eller fler bitar av kopparrör till kylskåpet. Ansluta två längder av kopparrör ihop till en längre slang är en enkel process, som underlättas genom användning av en komprimering passande.

Instruktioner

Hur du ansluter kopparrör

•Var muttern av av den klämringskoppling, och skjut den på kopparröret. Detta är komprimering muttern som kommer att skärpa gemensamt i samband med kontakt, som också kallas en "oliv" eller en "sleeve".

•För kontakt på kopparröret, sedan använda verktyget fackling för att blossa i slutet av röret precis tillräckligt för att hålla kontakt glider av.

•Använd stålull att ta bort grader från slutet av kopparröret. Linda PTFE Teflon pipe tätningsband runt trådarna i det gängade slutet av kompression montering. Glida utsvängda slutet av röret in kompression montering, skjut kontakt och muttern till kompression montering, passar muttern över gängade avsluta av kompression montering och dra åt muttern tills den är "hand hårt."

•Upprepa processen med det andra rör segmentet: ta bort komprimering muttern från montering, glida mutter och kontakt på röret, flare röret, de skorrar pipe slutet, linda trådar av kompression montering, skjut röret in i kompression montering och dra åt muttern komprimering.

•Använd skiftnyckel att skärpa komprimering nötter bara tillräckligt så det är inget läckage. Om en läcka utvecklas senare, kan det lätt repareras genom att dra åt muttern komprimering lite mer.

Tips & varningar

  • Använd inte pipa knark på trådar; Det kommer att göra det omöjligt att dra åt muttern komprimering bör utveckla en läcka.
  • Om gemensamt används att bära skadliga gaser, såsom propan, rekommenderas försiktighet.