Hur du ansluter flera lampor med två tre-vägs växlar

Hur du ansluter flera lampor med två tre-vägs växlar

Trevägs brytare kan styra belysning kretsar från två platser, så att lamporna till vara vände på eller bort från antingen plats. Ansluta flera ljus i ett rum eller hall till ett par tre-vägs växlar att ha ett bekvämt sätt att styra lamporna när man går genom ett område på en regelbunden basis. Tre-vägs kretsar är vanliga på trappor, i hallar och i vilket rum som kan nås från mer än en dörröppning.

Instruktioner

Ansluta panelen krets till växlarna

•Ström ner kretsen (eller den huvudsakliga brytaren om möjligt) innan du börjar arbeta på elsystemet. Testa gå runt med en mätare för att se till att ingen spänning finns. Informera andra i byggnaden som en krets eller viktigaste brytaren är avstängd eftersom elarbeten äger rum och att det är farligt att vända den rygg på tills arbetet är färdigt.

•Köra en längd av två ledare plus elektriska jordkabeln (Romex 14/2) från rutan krets panel till närmaste växel låda.

•Kapa kabeln ca 2 fot förbi krets panelen rutan och band den yttre isoleringen från kabeln tillbaka till där det går in i rutan. Ansluta den kala koppar eller grön tråden till en av jordning klackarna på rutan panel. Bifoga den vita kabeln till neutral bar. Anslut den svarta sladden till terminalen på kretsbrytaren som ska kontrollera kretsen och etiketten som en belysning krets.

•Kapa kabeln ca 6 inches förbi rutan på switch slutet och band den yttre isoleringen från kabeln tillbaka till där det går in i rutan. Strip om en halv tum av isolering från slutet av varje ledare. Anslut den svarta kabeln till den mörkare "Vanliga" terminalen på tre-vägs switch.

•Köra en längd av tre ledare plus marken elektrisk kabel (Romex 14/3) mellan växeln första och andra växeln. Klipp kabeln så att ca 6 inches av kabeln sticker ut ur varje switchbox. Strip yttre isolering från vardera änden av kabeln till där det går in i rutan. Strip om en halv tum från slutet av varje ledare.

•Anslut två vita trådar i den första växel rutan tillsammans med en wire mutter. Anslut den svarta kabeln på kabeln mellan växlarna till en av de "Traveler" terminalerna (naturlig mässing färg) på varje växel. Anslut den svarta kabeln på kabeln mellan växlarna till andra "resenären" terminal (naturlig mässing färg) på varje växel.

•Kapa en 6-tums längd av kala koppar eller grön ledare från några av de oanvända kabeln för varje switchbox som används, plus en för varje armatur med undantag för den sista fixturen. Anslut 6-tums längd kala koppar eller grön ledare i första växeln att både av de kala koppar eller grön ledare som matas in i växel låda att bilda en tre-vägs pigtail som är ansluten till den huvudsakliga grundstötning kabeln som kommer in i rutan och till den som lämnar rutan. Anslut pigtail till marken lug på switchen.

Ansluta armaturer till växlarna

•Köra en längd av två ledare plus marken elektrisk kabel (Romex 14/2) mellan det andra switchbox och den första armaturen. Kör en annan längd mellan den första armaturen och den andra armaturen. Om ytterligare armaturer används, kör en annan längd mellan andra och tredje fixtur, och en annan mellan tredje och fjärde fixturen och fortsätta detta mönster för att skapa en enda sträng av fixturer. Skär varje kabel cirka sex inches förbi rutan, och band om en halv tum av isolering från varje ledare.

•Anslut två vita trådar i den andra switch rutan tillsammans med en wire mutter. Anslut den svarta kabeln går till armatur till "Vanliga" (mörkare) terminalen på tre-vägs switch. Anslut en 6-tums bit av kala koppar eller grön ledare till den kala koppar eller grundstötning ledningar för att bilda en fläta, och fäst pigtail grundstötning terminalen (grön) på tre-vägs switch.

•Anslut den svarta kabeln i den första armaturen till en av terminalerna på armaturen. Anslut en 6-tums bit av kala koppar eller grön ledare till den kala koppar eller grundstötning ledningar för att bilda en fläta, och fäst pigtail grundstötning terminalen (grön) på armaturen. Anslut den andra svarta kabeln i den första armaturen till den andra svarta kabeln leder till den andra armaturen. Tråd alla ytterligare armaturer så samma sätt utom det sista på banan.

•Anslut den svarta kabeln i den slutliga armaturen till en av terminalerna på armaturen. Ansluta den vita kabeln i den slutliga armaturen till den andra terminalen på armaturen. Anslut kala koppar eller grön jordning ledaren till grundstötningen terminalen (grön) på armaturen.

•Energize kretsen och testa båda switchar för att säkerställa korrekt ledningar. Koppla bort strömmen och säkra fixturer på plats och fäst växlar och täcker fixturer.

Tips & varningar

  • Använda en dedikerad strömbrytare för en krets med flera armaturer och markera den tydligt på panelen. 6-tums grundstötning ledare pigtails kan göras från någon färg tråd så länge alla isoleringen är strippad från det och det är bara en kal dirigent. Det finns flera andra vanliga metoder tråd en tre-vägs krets, med olika konfigurationer för där strömmen går in kretsen.
  • Se till att strömmen är avstängd på kretsbrytaren och låsa den så att andra inte kan vitalisera kretsen medan det håller på att utarbetas.