Hur du ansluter ett PVC-rör till ett vatten värmare avlopp Pan

Ansluta ett PVC-rör till ett vatten värmare avlopp pan hjälper till att förhindra en läckande tank från översvämningar golvet under varmvattenberedaren. Vatten värmare avlopp kastruller är vanligtvis 2-inches djupt och har en 1-tums diameter hål i sidan. Ansluta en PVC-röret i hålet avleder vatten från avloppet pannan till en golvbrunn eller från house, beroende på platsen för varmvattenberedaren. Lite planering är nödvändigt innan de köper den PVC-rör.

Instruktioner

•Plan rutten av ditt vatten värmare pan-avlopp. Om du har en golvbrunn, mäta från pannan till avloppet med ett måttband. Om ingen golvbrunn är tillgänglig, planera en rutt som avleder vatten utanför hemmet. Om ett hål är nödvändigt i väggen, se till att det finns inga elektriska ledningar inuti väggen innan hålet. Skär en 1-tums diameter hål med ett lämpligt hål såg för vägg material.

•Inköpt nödvändigt 1-tums diameter PVC rör och rördelar behövs för avloppet. Pannan kräver en gängad Bussning ansluta röret. Den gängade bussningen har manliga trådar på ena änden och kvinnliga trådar eller inga trådar på den motsatta änden med en gjuten hex mutter. Det kommer också med en säkra muttern. Köpa tillräckligt längden på röret och armbågar som behövs för din körning. Köpa PVC primer och cement för limning pipe tillsammans är också nödvändigt.

•Sätt den manliga gängade slutet av bussningen genom hålet från utsidan av avloppet pannan. Tråd att skydda muttern över trådarna tills tight. Dra åt muttern fullt med en slip-gemensamma tång.

•Kapa och torr passa röret och armbågar, börjar på bussningen. Torr montering processen tillåter dig att se till röret och armbågar ansluta säkert och rutter ordentligt till golvbrunnen eller utanför. När du klipper PVC-rör, göra nedskärningar så rak som möjligt med en bågfil och ta bort eventuella grader med en fin fil.

•Var sönder röret och armbågar. Prime ena änden av rakt rör ansluter till bussningen med PVC primer. Applikatorn för primer är på locket på burken. Prime insidan av bussningen på samma sätt.

•Använd PVC pipe cement till slutet av röret över primern. Applikatorn för cementen är den gemensamma jordbrukspolitiken precis som primer applikatorn. Tillämpa cement på insidan av bussningen.

•Sätt in röret i bussning och twist något tills det platser fullt i bussningen. Håll röret för 10 sekunder att tillåta cement att hålla.

•Fortsätt grundning och limning armbågarna till ändarna av röret som behövs för din varmvattenberedare drain pan kör. När röret är på plats, kommer någon oavsiktlig läckage rinna från varmvattenberedare och golvet.

Tips & varningar

  • Vanligaste avlopp kastruller har en 1-tums diameter hål i sidan.
  • Undvika routning pan avloppsröret till tvättmaskin avlopp tomtgränsen. Om tvättmaskinen dränera ryggen upp, kunde det tillbaka upp i pan avloppsröret och orsakar översvämningar.
  • Öppna fönster eller ställa in en fläkt i rummet när du arbetar med PVC primer och cement. Röken är starka och kräver en väl ventilerad arbetsplats.