Hur du ansluter en staket Terminal till ett staket Wire

Hur du ansluter ett staket terminal till ett staket wire avgör om ditt elstängsel kommer operativa effektivt. För ett elstängsel att arbeta, måste enskilda elstängsel ledningarna ansluta direkt till staketet terminal på ett staket energizer eller laddare. Detta gör staket energizer skicka högspännings-, låg-strömstyrka avgifter av el till delarna av elstängsel genom anslutning kablarna. Se till att den isolerad kabeln du använder som förbindande kabeln mellan stängslet terminal och staket kablarna klarar högspänning avgifter för el. Leta efter kabel gjord speciellt för användning med elstängsel som tål upp till 20 000 volt elektricitet.

Instruktioner

•Locate terminal på din staket energizer stängslet. Visuellt inspektera stängslet energizer för att identifiera de två rattarna eller klämmor som utgör staket terminalen och marken terminal. Beroende på vilken typ av energizer, får dessa klämmor placeras på framsidan, sida, överst eller längst ned i rutan huvudsakliga energizer. Jämföra de två klämmorna för att identifiera det positivt laddade staketet terminal; att terminalen är vanligtvis röda och märkta med ett plustecken, medan negativt laddade marken terminalen är oftast svart och har ett minustecken.

•Unroll och klipp ut en remsa av isolerad kabel tillräckligt länge för att nå enkelt mellan den övre delen av kabeln i elstängsel och positivt laddade staketet terminal på staketet energizer. Ta bort de sista 2 inches av isolering från båda ändar av isolerad kabel remsan för att avslöja de nakna kabeländarna.

•Wrap ena änden av exponerade kabel tråd runt metall basen av positivt laddade staketet terminal. Dra åt klämman på staketet terminal långsamt, vrida den tills den gör direkt kontakt med kabel tråd och håller den fast på plats mot terminalens metall bas.

•Walk den närmaste delen av elstängsel med andra änden av den isolerad kabeln i din hand. Linda den exponerade kabel tråden runt den övre delen av elstängsel helt två till tre gånger för att säkerställa att det förblir på plats; Detta ansluter staketet terminal till ett staket wire.

•Measure ut en kort remsa av isolerad kabel tillräckligt länge för att nå mellan topp- och andra-från-den-topp delar av elstängsel. Ta bort de senaste två inches av isolering från båda kabeländarna. Vrida ena änden av kabeln runt den övre delen av elektrisk tråd och vrida den andra änden av kabeln runt den andra-från-den-topp strand av elektrisk tråd. Upprepa denna process med extra bitar av isolerad kabel för att ansluta varje elektrisk tråd till ett direkt under den. Kontrollera alla anslutningar för att säkerställa att de är fast innan du slår på enheten energizer.

Tips & varningar

  • Oavsiktlig elektrisk stöt kan uppstå. Lämna alltid energizer avstängd och urkopplad när du arbetar med ditt elstängsel. Bokföra varningssignalerna längs staketet till alert förbipasserande av den potentiella faran.