Hur du ansluter en elgenerator till ett hus elektriska System

Hur du ansluter en elgenerator till ett hus elektriska System

Om du bor i ett landsbygdsområde, kan ledningar en backup generator på ditt hus panel hålla din pump och andra livsförnödenheter arbetar vid ett strömavbrott. För att åstadkomma denna uppgift ett säkert och lagligt, enligt Pacific Gas och Electric Company (PG & E), måste du installera en överföring switch som kopplar ditt hus från kraftledningar medan generatorn är igång. Detta skyddar reparatörer arbetar på kraftledningar och skyddar också generatorn om kraften kommer tillbaka på medan den är igång.

Instruktioner

•Koppla bort din panel från kraftledningar. Du kan kunna koppla kablarna från din elektrisk mätare, eller du kan behöva ringa makt företaget och be en representant att tillfälligt koppla bort strömmen till ditt hus. Om inte du vet hur man ska gå, kontakta en licensierad elektriker.

•Installera överföring växla nära panelen. Enligt PG & E: s rekommendationer, bör det vara en dubbelpols, tvåställig brytare kan hantera två 120-volts service kablar. Det är dubbelpols eftersom det driver två kretsar på samma gång, och dubbel-kasta eftersom det inte är en enkel på/av switch, men en switch som ansluter en elektrisk väg medan du kopplar bort den andra. Skruva växeln ordentligt till en vägg eller till inramning.

•Koppla bort röda och svarta linjer från panelen och mata dem i en knock-out hål i ena änden av växeln. Anslut varje kabel till en av mässing klackarna nära hålet genom att skruva loss släpandet med en skruvmejsel, utfodring i kabeln och strama lug.

•Feed två kablar genom den knock-out hål i mitten av rutan och bifoga dem till växelns två vanliga terminaler. Kör dessa kablar tillbaka till panelen och bifoga dem till mässing klackarna som du tagit bort service kablar. Använda kablar som är i samma storlek som service kablar.

•Feed två mer kablar genom en knock-out hål i slutet av växeln mittemot en genom vilken du trött service kablar. Koppla dessa kablar till de återstående två klackarna, köra dem till en permanent standby generator och sedan ansluta dem till generatorn mässing service terminaler. Storlek kablarna som du kör till generatorn i enlighet med lokala föreskrifter. Staden Roseville, Calif., anger till exempel 10-gauge kabel som ett minimum.

•Ställ in växeln så kraftledningar är ansluten, sedan slå på strömmen tillbaka för att vitalisera panelen. När du vill använda generatorn, dra i spaken för att lösgöra kraftledningar och engagera generatorn innan du slår på den.

Tips & varningar

  • Ett liknande förfarande kan du ansluta en bärbar generator. Det kan vara för liten för att vitalisera hela huset, men du kan använda den till makten väsentliga kretsar. Förfarandet är lättare om du installerar Dvärgbrytare för dessa kretsar i en underpanelen och installerar växeln överföring mellan underpanelen och huvudpanelen.
  • PG & E rekommenderar ringer driver företaget när du har installerat växeln så företaget kan anteckna det och alert linjedomare som kan arbeta i området till dess existens.
  • Kontrollera din lokala koder. Många kräver en överföring switch installeras av en licensierad elektriker och får också kräva att en inspektion.