Hur du ändrar taket luften filter i huset ventiler

Hem med central luftkonditionering och uppvärmning enheter har tak-, vägg- och golvmodell ventiler som drar luft in i systemet där det värms och kyls som behövs. Dessa ventiler innehåller grundläggande skärm filter som tar bort luftburna partiklar och damm från distributionssystem, att hindra den från att nå din lufthanteringsdonet. Regelbundet rengöra eller ändra filtren utlopp för att hålla dem, och din hela ventilationssystemet, arbetar i god ordning. Ändra dina tak utlopp filter kräver grundläggande hushållsbruk material, och en stund av din tid.

Instruktioner

•Inspect ditt tak utlopp filter för att avgöra om de är i behov av en förändring. Om luftflödet är ens delvis blockerad av damm eller partiklar, ändra filtret. Högsäsong för luftkonditionering används på sommaren. Under denna period, ändra tak utlopp filter en gång varje månad för att säkerställa högsta nivå av prestanda från ditt system och den största möjliga energieffektiviteten. Under resten av året, kontrollera dina filter regelbundet för damm och ändra dem var en till tre månader.

•Placera din stege under tak utlopp, och låsa den i öppet läge. Har någon hålla basen av stegen när du använder den. Stäng av din effektbrytare eller stänga strömmen till din uppvärmning och luftkonditionering enhet för början filtret förändras processen.

•Locate stift eller knoppar som håller ventilen täcka på taket. Vanligtvis kan du hitta dessa fästen i ytterkanten av grillen. Aktivera dem för hand i moturs riktning för att ta bort dem. Om dina ventiler hålls med skruvar, Använd din skruvmejsel för att vrida varje i en moturs tills grillen lossnar helt. Förbered grillen som din lossa skruvar, stift eller knoppar så det inte faller på dig eller på golvet. Lägre grillen ur position och Lägg den åt sidan.

•Ta bort det smutsiga filtret från sitt läge bakom vent grillen. Kasta gamla filtret och infoga ett nytt filter i samma position som gammalt. Matcha upp luft riktning markör på din nya filter med luft riktningen av taket ventilen att säkerställa en korrekt installation. Använder din ren trasa och några vatten för att torka av yttre grillen där ytterligare damm eller skräp kan komma att vila.

•REINSTALL grillen täcker genom att placera det vent öppnandet och fästande stift, rattar eller skruvar medurs tills tight.

Tips & varningar

  • Kvaliteten på de filter som du använder kan delvis bestämma hur länge de varar.
  • Se för vassa kanter när du tar bort och ersätter tak vent grillar. Använda handskar för att säkerställa att inga skador uppstår.