Hur du ändrar en strömbrytare

Ändra en strömbrytare är en lätt hem reparation projekt, men eftersom det handlar om elektricitet, det kan vara mycket farligt. Man måste vara försiktig med varje steg och alla i hemmet bör få veta om projektet före tid så ingen av misstag vänder om elektricitet i projektet. Det är en bra idé att hålla en spänning detektor praktiskt att kontrollera att det finns ingen ström som passerar innan du rör någon komponent med bara händerna.

Instruktioner

•Vrid på switch på och avgöra vilken brytare styr växeln och stänga av. I en korrekt utformade krets panel, brytaren bör vara tydligt märkta, men mycket få paneler är korrekt utformade. Du kan behöva använda försök och misstag. När du stänger en strömbrytare av och ljuset du ändrar går växeln för ut, har du hittat rätt brytaren.

•Ta bort frontplåten från ljuset växlar och beröring på insidan av rutan switch med spänning detektorn. Om ingen aktuell finns, ta bort monteringsskruvar och dra den gamla växeln ur rutan.

•Identify kablarna så de kan vara ordentligt ansluten till den nya växeln. Om hemmet korrekt, den svarta kabeln är varmt, den vita kabeln är neutral och grön eller kala koppartråden är marken. Lossa skruvarna och ta bort trådarna från gamla växeln.

•Snip i ändarna av ledningarna och ta bort tillräckligt isolering så att ändarna kan Viras en gång runt skruven anslutning vid behov. Om tips är i gott skick, gå vidare och anslut dem till switchen. Den svarta heta kabeln är ansluten till mässing skruven, neutrala är ansluten till silver skruven och marken är ansluten till den gröna skruven. Wrap spetsen under huvudet på skruven och dra åt. Försiktigt dra kablarna så att de är säkra.

• Tryck växeln i rutan enkelt så kablarna inte slås lös eller klämd. Ersätta monteringsskruvarna för att hålla den på plats. Installera frontplåten för att slutföra installationen.

•Vrid på switch Off placera och återställa makt på panelen brytare. Stäng till läge att säkerställa ljuset fungerar korrekt.

Tips & varningar

  • Spänning detektorn är valfritt, men det är en ovärderlig säkerhet verktyg. Om det finns brännmärken på kablarna när du tar bort växeln, särskilt om de åtföljs av smält isolering, stoppa vad du gör och ringa en professionell elektriker. Brännmärken är ett tecken på ett arc-fel eller en överström i systemet och bör undersökas av en professionell.
  • El är farligt. Ta genvägar eller inte använda improviserade verktyg. Försiktighet måste iakttas vid varje steg att förhindra skada eller dödsfall.