Hur Dry färgade hortensior

Hur Dry färgade hortensior

Om du vill ha den bästa färg och blommor som ser fräsch, är torkning din hortensior i kiselgel den bästa lösningen. Air-drying och andra avdunstning metoder är lätta att göra men ger antikt utseende blommor som inte är sant det hortensia naturliga färg. Kiselgel processen är tidskrävande och kan bli dyrt om du torkar stora mängder av blommor, men blommor som ser ut som du precis plockat dem från trädgården. Kiselgel drar ut fukt i anläggningen medan färgpigment intakt. För snyggaste torkade blommor, skörda blommor när kronbladen är läderartade och center Blom har blomstrat. Hortensior som plockas tidigt kommer att skrumpna under torkningen.

Instruktioner

•Välj en behållare med en lufttät lock som är tillräckligt stor för att ställa in en hortensia huvud i utan att krossas.

•Välj blomman du vill torka samma dag du kommer att torka den. Skär blomman från växten i morgonen efter daggen har avdunstat från Blom. Undvika skörd dina blommor när de är fuktig som de kommer att ta längre tid att torka.

•Kapa stammen kort med sax så blomman passar in i behållaren utan blomma eller stam röra vid sidorna. Ta bort bladen från stjälken om så önskas; bifogade bladen kan orsaka torkningen att ta längre tid.

•Ställ in materialet i ett väl ventilerat utrymme. Sätta på en mask, skyddsglasögon och handskar. Placera en liten kopp bredvid kiselgel att använda som ett scoop. Håll hortensia stjälken med blom nedåt. Håll Blom i containern och tillåta den att sväva omkring en tum från botten av behållaren. Häll långsamt kiselgel över Blom tills botten av behållaren är fylld med kiselgel och vidrör Blom.

•Frigör blomman, så att den kan vila på kiselgel. Strö kiselgel över hela anläggningen tills det är helt nedsänkt i kiselgel. Placera locket på behållaren. Etikett på locket med datum och tid. Tryck i behållaren för att hjälpa kiselgel att bosätta sig runt blomman.

•Let in behållaren på en sval plats för exakt fyra dagar. Att låta blomman sitta i kiselgel längre än fyra dagar kommer att resultera i alltför torra blommor som kommer att vara för bräcklig för hantverk.

•Öppna behållarens lock på den fjärde dagen. Lägg en tidning över en arbetsyta. Häll innehållet i behållaren försiktigt över tidningen. Fiska ut hydrangea blomman. Knacka på blomman lätt att skaka av alla kiselgel som kanske har blivit instängda i blom.

Tips & varningar

  • Förlänga hortensia stjälkar genom att fästa en torr stam på blomman stammen med blommig tejp. Placera blomman i en vas ska visas.
  • Förvara torkad hortensia i plastpåsar på en sval plats.
  • En liten färg tona kan uppstå under torkningen.