Hur borra ett vatten bra i Rock

Fractured berggrunden kan ge en betydande källa till grundvattnet för dricksvatten eller bevattning. Om du är intresserad av att installera en berggrund bra, kommer din stat miljöförvaltningen att kunna förse dig med en lista över behöriga borrare i ditt område. Lera rotary är en vanlig borrning metod för berggrunden brunnar eftersom det kan borra genom båda överliggande marken och ner i urberget. Med korrekt installation tekniker och material, kommer ditt borrning företag att kunna installera en hög avkastning, sediment-gratis vatten också.

Instruktioner

•Ställ in lera roterande borren borrigg på den valda platsen för vattnet väl. Bifoga borr och borra rod och ställa in lera pannan. Stack de återstående stavarna nära riggen på marken eller på sawhorses att hålla dem rena.

•Ø tills du når toppen av berggrunden fästa mer drill rod som behövs. Vid denna punkt, borrare antingen kommer att förbereda att fall boreholen eller kommer att fortsätta att borra i toppen av berggrunden innan du installerar höljet. Lokala vatten väl konstruktionskrav och/eller vilken typ av jord stött ovan som väl ska diktera om borrare fortsätter in i berggrunden innan du installerar höljet.

•Installera ett massivt hölje i boreholen. Höljet bör vara 1 till 2 inches i diameter mindre än boreholen. Pumpa injekteringsbruk i det ringformade mellanrummet mellan höljet och borrhål väggar. Vissa borrare kan välja för att installera grus i det ringformade mellanrummet till inom 20 fot eller så av landytan innan du injicerar injekteringsbruk. Din borraren bör följa alla din statens vatten väl konstruktion förordningar. Att bruket att bota.

•Lägre borren bit genom höljet och borra ner i urberget. Borra tills du möter frakturer med tillräcklig avkastning att stödja vatten användning kraven för egenskapen.

•Installera ett väl mössa och en väl täcka för att skydda höljet från skador och smitta. Flera sorter av överdrag finns för olika ändamål, exempelvis infälld, upprätt, valv och box täcker. Be det borrning företaget att rekommendera den lämpligaste täckningen för den avsedda användningen av brunnen.

Tips & varningar

  • Välja en borrning företag som har betydande erfarenhet i typ av bergarter på plats och med din statens väl konstruktion förordningar. Vissa borrare kanske föredrar luften hammare eller sonic borrning lera Rotary i mycket hårdrock.
  • Aldrig stå nära drill rig, och bära säkerhetsutrustning, inklusive en hård hatt, stål-rejäla skor, skyddsglasögon och öronproppar, när riggen är i drift.
  • Har ditt borrning företag rekommenderar borrning metoder, material, borrhål storlek och utrustning för ditt vatten väl.
  • Vissa stater kräver dig att fylla i en begäran om väl tillstånd innan du installerar en vatten väl. Kontakta din miljö utrikesdepartementet för detaljer om vatten väl krav.